Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Steelersin Julius Aaltoselle kahden ottelun pelikiellon rikkeestä kauden avausottelussa Steelers–ÅIF.

Pelikielto määrättiin tilanteesta, jossa Julius Aaltonen tuli palloa kuljettaneen pelaajan vasemmalta puolelta ja otti kontaktin osuen vastustajaa oikealla olkapäällä ylävartaloon. Vastustaja kaatui maahan ja loukkaantui lievästi. Asia tuli vireille otteluvalvojan ilmoituksesta.

Videotallenteen perusteella kurinpitäjä katsoi, että Aaltosella oli esteetön näkyvyys vastapelaajaan. Hän tuli kovassa juoksuvauhdissa leikkaavalla juoksulinjalla vastustajan juoksulinjalle, jolloin hänen oikea olkapäänsä osui tämän ylävartaloon ja edelleen päähän. Vastustajan fokus oli pallossa eikä hänellä ollut mahdollisuutta valmistautua kontaktiin. Vastapelaajan pää selkeästi retkahti taklauksen voimasta sivulle, ja hän kaatui välittömästi maahan. Aaltosen olisi pitänyt ymmärtää toimintansa mahdollinen seuraus, ja hän on täten syyllistynyt merkittävään piittaamattomuuteen toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan.

Steelers katsoi vastineessaan, että Aaltonen riisti pallon vastapelaajan lavasta mailallaan ja kontakti oli pelaajien liikeradoista johtuen välttämätön mutta Aaltonen eikä taklannut olkapäällään eikä vastapelaajan pää osunut missään vaiheessa tilannetta Aaltosen olkapäähän.

Aaltonen kärsii pelikieltonsa tulevana viikonloppuna 28.9. LASB-ottelussa ja 29.9. OLS-ottelussa. Hän pelaa kolmatta kauttaan Steelersin liigajoukkueessa.

Katso video tilanteesta alta:

Lähde: Salibandyliitto