Riihimäen Cocks otti avausvoittonsa käsipallon Mestarien liigassa kaudella 2019-20 kaatamalla keskiviikkona TATRAN Presovin kotonaan tiukkojen vaiheiden jälkeen maalein 29-27 (15-12).

Vierailija TATRAN oli ottelun alun niukasti niskan päällä, mutta eroa ei juuri syntynyt etenkin Yury Lukyanchukin olleessa tehokkaana hyökkäyksessä. Kun maalivahti Vitali Shitsko alkoi saada juonesta mainiosti kiinni, Cocks siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon 14. minuutilla ja paineli samaa vauhtia jo viiden maalin karkumatkalle.

Lähes kymmenen minuutin maalittoman jakson jälkeen TATRAN pääsi jälleen paremmin peliin mukaan. Muutama huono ratkaisu hyökkäyspäässä päästi vieraat lähemmäs, mutta tauolle lähdettiin kuitenkin Cocksin kolmen maalin johdossa.

Cocks sai hyvän alun toiselle jaksolle ja venytti eron nopeassa tahdissa jo kuuteen maaliin. TATRAN imi kuitenkin välimatkan jälleen 2-3 maaliin ja näissä lukemissa ero pysyttelikin viimeiselle kymmenminuuttiselle saakka. Viis minuuttia ennen loppua TATRAN puristi tilanteen pitkästä aikaa tasoihin ja käväisi johdossakin. Loppuminuuteilla Cocks kuitenkin taisteli väkisin komean voiton itselleen.

– Olen iloinen pelaajien puolesta sen suhteen, miten he pystyivät nousemaan vain muutama päivä sitten Espanjassa pelatun vaisun pelin jälkeen. Tulimme peliin todella nälkäisinä, taistelu oli hyvää ja usko vahva. Tämä oli meiltä selvästi parempaa kuin kaksi edellistä ottelua. Otimme ansaitun taisteluvoiton, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas ilotsi.

– Toivottavasti yleisö nautti ottelusta.

Samoilla linjoilla oli myös seitsemän maalia heittänyt Nico Rönnberg.

– Hyvä ottelu ja hyvä tunnelma. Vastustaja taisteli hyvin ja teki pelin meille lopussa vaikeaksi, mutta nämä olivat tärkeät kaksi pistettä itseluottamuksen ja tulevien otteluitten kannalta, Rönnberg totesi.

Lähde: Cocksin tiedote