Suomen miehet ottivat todella tärkeän voiton avausottelussaan lentopallon EM-kisoissa Ljubljanassa. Suomi kukisti hyvin taistelleen Pohjois-Makedonian 3-1 (25-23, 25-22, 23-25, 25-21).

Suomi aloitti pelin nihkeänlaisesti, mutta pelaaminen parani kohti loppua ja pelaajavaihdot onnistuivat hienosti.

Päävalmentaja Joel Banks kiitteli kaikki pelaajia ja kehui joukkueen ilmettä kentällä.

– Pelissä näkyi, että molemmat joukkueet pelasivat taistelevaa lentopalloa ja me otamme kaiken ilon irti tästä ensimmäisestä voitosta, Banks sanoi.

– Olen iloinen, että näin joukkueen kentällä hymyilevänä ja auttamassa toisiaan. Pojat ovat harjoitelleet kovaa ja tänään tuli iso palkinto. Nautitaan tästä voitosta ja otetaan siitä paljon positiivisia asioita ja iloa peliin.

– Meidän puolustuksemme oli tänään hyvää, mutta meidän pitää nostaa pelin tasoa, että voimme taistella kovaa Sloveniaa vastaan lauantaina.

– Olen todella iloinen koko joukkueesta ja joukkuehengestä. Vaihtomiehet tulivat todella hienosti peliin. Jokainen hoiti oman roolinsa ja toi peliin jotain lisää, Banks kiitteli.

220. maaottelunsa pelannut Urpo Sivula teki hakkurina hyvää työtä ja komeat pisteet 17/+11. Keskipelaaja Tommi Siirilä raatoi myös hienosti verkolla 11/+7. Vaihdosta tullut yleispelaaja Elviss Krastins ehti reilun erän aikana tehdä komeasti 9/+5.

– Nyt on treenattu joukkue siihen kuntoon, että lähdetään hakemaan voittoja. Turhat puristamiset jäävät nyt pois ja seuraavaan peliin on jo helpompaa lähteä, Sivula sanoi.

– Nyt ollaan saatu oma peli siihen kuosiin, että pystyy luottamaan jokaiseen kaveriin vierellä. Vaihdosta tulivat nyt hyvin kaverit kehiin.

Ottelu käynnistyi Suomelta varsin jähmeästi, mutta avauserän viimeiset pisteet Suomi hoiteli terävästi. Erävoiton 25-23 sinetöi Akseli Lankisen ässäsyöttö. Pohjois-Makedonia hyökkäsi ja puolusti erässä hienosti. Suomi vei torjunnat 6-3.

Toinenkin erä oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun ja jälleen Suomen miehet käänsivät viimeiset pisteet itselleen. Erä Suomelle nyt 25-22. Suomen hyökkäys alkoi toimia terävämmin erän aikana.

Pohjois-Makedonia otti kaikkien aikojen ensimmäisen erävoittonsa miesten EM-kisoissa viemällä kolmannen erän 25-23.

Suomalaisfanit pääsivät lopulta juhlimaan Suomen miesten tärkeää 3-1-voittoa, kun neljäs erä tuli Suomelle jo selvemmin 25-21.

EM-kisojen C-lohkon avausottelussa Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä otti odotetun voiton Turkista, vaikka hävisikin yllättäen toisen erän. Venäjä vei pelin 3-1 (25-13, 23-25, 25-17, 25-15).

Lohkon myöhäispelissä isäntäjoukkue Slovenia kohtaa Valko-Venäjän.

Suomen seuraava vastustaja on juuri Slovenia ja peli alkaa lauantaina klo 21.30 Suomen aikaa.

Suomen pistemiehet

Urpo Sivula 17/+11

Tommi Siirilä 11/+7

Elviss Krastins 9/+5

Sauli Sinkkonen 7/+5

Antti Ronkainen 7/+5

Markus Kaurto 5/-

Eemi Tervaportti 4/+3

Antti Siltala 4/+1

Niko Suihkonen 4/+1

Samuli Kaislasalo 1/+1

Akseli Lankinen 1/+1

Lauri Kerminen, libero

Fedor Ivanov, ei pelannut

Henrik Porkka, liberopaidassa, ei pelannut

Lähde: Lentopalloliiton tiedote