Suomen miehet lähtevät lentopallon EM-kisojen neljännesvälieräotteluun Ranskaa vastaan keskittyen omaan peliin. Kapteeni Eemi Tervaportti sanoo, ettei joukkueella ole paineita ja ottelussa pitää olla kärsivällinen eikä hakata päätä seinään.

– Lyöntikilpailua en usko, että voitetaan. Mitä enemmän me pystymme Ranskan hyökkäyksiä vaimentamaan ja toisaalta omia jatkohyökkäyksiä parantamaan, niin uskon, että sitä enemmän meillä on mahdollisuuksia, Tervaportti sanoo.

Suomi kohtaa Ranskan lauantaina klo 20.30 Suomen aikaa XXL-hallissa, Nantes’ssa. TV2 ja Yle Areena näyttävät ottelun suorana klo 20.10 alkaen.

– Meidän ensimmäinen tavoitteemme oli päästä jatkoon ja sen me teimme. Nyt voidaan koko ajan vaan askel askeleelta parantaa. Ei meillä ole paineita.

– Halli on luultavasti täysi ja kun Ranska pelaa kotonaan, niin kun vähän hämmennystä saadaan aikaan, niin uskon että siellä toisellakin puolella alkaa ehkä vähän jännittää.

– Meidän oma pelimme on sellaista, että ei anneta ikinä periksi ja jaksetaan raataa sitä meidän omaa hyvää syöttö-, torjunta- ja puolustuspeliä. Ollaan kärsivällisiä, Tervaportti sanoo.

Ranska on erittäin hyvä joukkue

Ranska voitti kaikki ottelunsa Montpellierissä pelatussa alkulohkossa ja hävisi näissä viidessä pelissä vain yhden erän Italialle. Suomi on voittanut Ranskan viimeksi vuonna 2002 EM-karsintaottelussa Toursissa 3-1. Sen jälkeen pelatut kuusi ottelua Ranska on voittanut. Suomi ja Ranska ovat pelanneet kaikkiaan 28 maaottelua, joista Suomi on voittanut kahdeksan.

– Ranska on erittäin hyvä joukkue. Se on hyvä sekoitus voimaa ja taitoa, hyvää lentopalloa. Joukkueessa on monia hyviä, kokeneita pelaajia, Suomen päävalmentaja Joel Banks sanoo.

Ranska-Italia-ottelussa Ranskan tehokkaimmat miehet olivat yleispelaaja Earvin Ngapeth 15/+6 sekä keskipelaajat Nicolas Le Goff 14/+7 ja Barthélémy Chinenyeze 13/+9 sekä hakkuri Stephen Boyer 13/+7.

– Meidän pitää tehdä sitä, mitä me teemme parhaiten eli pitää fokus itsessämme. Meidän pitää uskoa joukkuehenkeen ja meidän omiin kykyihimme. Suomen joukkueen vahvuus on luonteessa ja mentaliteetissa ja se pitää saada mukaan huomiseen peliin.

– Ei ole puhettakaan siitä, että oltaisiin vaan onnellisia, että ollaan täällä. Me olimme onnellisia, kun selviydyimme tänne alkulohkosta, koska se oli tavoitteemme. Nyt ollaan täällä ja otetaan haaste vastaan. Kaikki peliin ja taistelemme Ranskaa vastaan niin lujaa kun pystymme, Banks sanoo.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote