Suomi sai kokea huippuvoimistelun riskit – Yksi virhe koitui kohtaloksi: ”Maksoi meille paljon”

© Kuva: Getty Images

Suomen joukkue on voimistellut rytmisen voimistelun MM-kilpailujen kaksiottelussa sijalle 11. pistein 50,525. Maailmanmestaruuden vei Venäjä pistein 58,700, hopeaa Japani 58,200 ja pronssia Bulgaria 58,000.

Suomen joukkueelta nähtiin Bakun MM-kilpailuissa kauden parasta voimistelua. Joukkueen voimistelijat onnistuivat tekemään vahvat suoritukset olympiakarsinnan tuomasta paineesta huolimatta.

Suomi aloitti vahvasti. Joukkueen viiden pallon suoritus oli rohkea ja ilmaisullinen tuoden pisteet 25,550 ja 10. eli toisen varasijan pallofinaaliin. Onnistunut MM-aloitus rentoutti myös joukkueen.

– Vaikka henkilökohtaisesti hieman jännitti kanveesille astuminen, oli meillä jokaisella vahva luotto joukkueeseen. Lähdimme luottavaisin mielin kilpailuun. Pallo oli ehjä ja vahva kokonaisuus, vaikka aina pientä parannettavaa löytyy, joukkue kommentoi yhdessä kapteeninsa Emma Rantalan kanssa.

Huippuvoimistelussa mennään riskillä: Suomenkin ohjelmat sisältävät paljon välinevaikeutta, ja yksikin virhe voi olla ratkaiseva. Kolmen vanteen ja kaksien keilojen ohjelmassa Suomella nähtiin vaihdossa välineen pudotus. Suomen joukkue sai kuitenkin musiikista kiinni ja jatkoi varmasti ohjelman loppuun. Pitkän odotuksen jälkeen Suomelle paljastettiin vanne-keila -ohjelmasta pisteet 24,975.

– Vanne-keila oli täsmällisempi kuin pallo. Jouduimme odottelemaan ja pitämään lämpöä yllä yllättävän kauan ennen kanveesille pääsyä, mutta toiseen suoritukseen oli helpompi lähteä, kun alla oli jo yksi onnistunut suoritus. Harmillisesti ohjelmassa tuli virhe, joka maksoi meille yli pisteen, Emma Rantala kertaa.

MM-kilpailuissa nähtiin tiukka mitalitaistelu, mutta kilpailun kovasta tasosta kertoo myös muiden joukkueiden pienet piste-erot.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!