Suomen miesten lentopallomaajoukkueen yleispelaaja Elviss Krastins on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Turkin pääsarjajoukkue Arhavi Bld Sporin kanssa.

Arhavi on Mustanmeren rannalla, Koillis-Turkissa, lähellä Georgian rajaa sijaitseva noin 15 000 asukkaan pikkukaupunki. Päättyneellä kaudella nousijajoukkue sijoittui Turkin liigassa kymmenenneksi.

– Olen iloinen sopimuksesta. Turkissa on hyvätasoinen liiga, ja maa on mielenkiintoisen erilainen. Joukkueessa tulee varmasti paljon vastuuta, joten kovia pelejä tulossa, Krastins ennakoi.

Viimeksi Krastins edusti ranskalaisjoukkue Arago de Seteä. Tätä ennen 24-vuotias yleismies on pelannut VaLePa Sastamalan, belgialaisen Topvolley Callant Antwerpenin ja puolalaisen Asseco Resovia Rzeszowin riveissä.

Ennen Turkkiin muuttoa Krastinsin ohjelmassa on kesäkauden huipennus – ensi viikolla alkavat EM-kisat.

– Tavoitteena on kasvaa joukkueena ja taistella voitoista ja jatkopaikasta. Ollaan tehty hurjasti hommia yhdessä ja koettu paljon, mutta EM-kisoissa on aika näyttää meidän kovuus.

Miesten maaotteluita rovaniemeläisessä Perungan Pojissa ensikosketukset lentopalloon ottaneella Krastinsille on kertynyt ennen keskiviikon ja torstain Italia-pelejä kaikkiaan 133.

Lähde: Lentopalloliitto