Alppihiihdon maailmancup alkaa viikonloppuna – Itävallan Söldenissä mukana kolme suomalaista

© Kuva: Getty Images

Alppihiihdon maailmancup avataan tulevana viikonloppuna, 26.-27.10., suurpujottelulla Itävallan Söldenissä. Rettenbachin jäätiköllä maailmancupkauden ensimmäisessä suurpujottelussa nähdään lähtöviiksellä kolme suomalaista alppihiihtäjää: Samu Torsti, Marlon Sjöberg ja Riikka Honkanen.

Lauantaina naisten suurpujotteluun starttaa Söldenissä debytoiva Riikka Honkanen.

– Valmistautuminen tulevaan kauteen on tuntunut hyvälle. Toukokuussa oli pari lumileiriä, kesä-elokuu fysiikkaharjoittelua ja pari lumipäivää myös elokuussa. Syyskuu meninkin Argentiinassa. Minulla on ollut hyvä valmistautuminen kauteen, joten voin lähteä levollisin mielin kauden avaukseen. Totta kai odotan, että pääsen jo heti Söldenissä toiselle kierrokselle, kommentoi Honkanen.

Sunnuntaina miesten kilpailussa nähdään Samu Torsti ja ensimmäistä kertaa maailmancupia Söldenissä laskeva Marlon Sjöberg.

– Syksy ei ole ollut helppo. Uusi valmennus on tuonut huomattavasti isommat kuormituksen harjoitteluun ja haasteita on ollut matkan varrella. Myönnettäköön, että ensimmäistä kertaa tuntuu, että kauden avaus tulee nopeammin kuin aiempina vuosina. Lähden kuitenkin kauden avaukseen hyvällä fiiliksellä ja menestymään, sekä tekemään sitä hyvää laskemista, jota viime viikkoina on nähty, sanoo Torsti.

Miesten alppimaajoukkueeseen kesällä noussut Marlon Sjöberg lähtee ensimmäiseen Söldeniin kisaansa odottavaisin mielin.

– Kisarinteeseen päästiin tutustumaan jo viime viikolla, joten nyt voin vain odotella innolla viikonloppua ja kisakauden starttia, kommentoi Sjöberg.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote