Britannian Katarina Johnson-Thompson ehti olla seitsenottelussa kahdesti MM-kilpailuissa viides, olympiakisoissa kuudes ja viime kesänä Berliinin EM-kilpailuissa toinen ennen kuin kaikki nasahti Dohassa jengoilleen ja hän voitti maailmanmestaruuden pistein 6981.

Mestaruudellaan britti katkaisi Belgian Nafissatou Thiamin kolmen mestaruuden ketjun. Thiam on voittanut seitsenottelun edellisissä olympiakisoissa, MM-kilpailuissa ja EM-kilpailuissa.

Dohassa Thiam oli toinen pistein 6677 ja Itävallan Verena Preiner kolmas pistein 6560.

Johnson-Thompson lähti toiseen päivään 96 pisteen johdossa koottuaan avauspäivänä tulossarjan: 100 metrin aitajuoksu 13,09, korkeushyppy 195, kuulantyöntö 13,86 ja 200 metrin juoksu 23,08. Näistä tuloksista aitajuoksu ja kuulantyöntö olivat omia ennätyksiä.

Toisena päivänä hän voitti pituushypyn ponkaistuaan 677, sijoittui keihäänheitossa 11:nneksi uudella ennätyksellään 43,93 ja voitti 800 metrin juoksun ajalla 2.07,26.

Voittopisteillään Johnson-Thompson nousi kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi ja otti samalla nimiinsä Britannian ennätyksen. Edellinen oli Lontoon olympiakisojen voittajan Jessica Ennis-Hillin 6955 pistettä.

Thiam ponnisti toisena päivänä pituutta 640, heitti keihästä 48,04 ja juoksi 800 metriä 2.18,93. Thiam astui keihäänheitossa ensimmäisen yrityksensä yli, kiskaisi toisellaan 48,04 ja luovutti sitten taiston ottelun voitosta eikä enää tullut heittämään kolmatta kertaa.

Maria Huntington joutui keskeyttämään kilpailun ennen toisen kilpailupäivän lajeja vatsataudin vuoksi. Hän oli neljän lajin jälkeen sijalla 13.