Lassi Etelätalo Dohan MM-kilpailujen valopilkku – ”Se oli nyt maksimisuoritus”

© Kuva: Getty Images

Lassi Etelätalo heitti Dohan MM-kilpailujen finaalissa komean loppusilauksen paluulleen keihäänheiton arvokilpailuihin. Kolmas sivallus kantoi 82,49 ja toi Etelätalolle neljännen sijan, jonka hän heitti myös uransa ensimmäisissä arvokilpailuissa Zürichin EM-areenalla viisi vuotta sitten.

– Se oli nyt maksimisuoritus. Mitaleille oli sen verran pitkä matka, ettei se ollut realistinen tavoite, Etelätalo kertaili.

Grenadan Anderson Peters voitti kilpailun heitettyään 86,99. Olkapäänsä rajussa heiton jälkeisessä maahansyöksyssä loukannut Viron Magnus Kirt oli toinen tuloksella 86,21 ja perjantaina nilkkaleikkaukseen menevä Saksan Johannes Vetter kolmas heitettyään 85,37.

Etelätalo avasi finaalin maltilla, kuten hän tapaa tehdä. Kaksi ensimmäistä heittoa kantoivat 72,00 ja 77,93. Ennen kolmatta heittoa paikka kolmella viimeisellä kierroksella ja kahdeksan parhaan joukossa vaati noin 80 metrin heittoa. Etelätalo heitti 82,49.

– Kolmanteen heittoon sain juoksun kulkemaan ja vähän pidemmän vedon. Minusta näytti, että se myös lähti hyvään asentoon, Etelätalo kertaili.

– Tykkään aloittaa kisat rauhassa. Jos juoksen heti ensimmäisessä heitossa vauhdin täysillä, heitto menee helposti niin sanotusti läpi. Parempi aloittaa rauhassa ja lisätä vauhtia.

Seuraavilla kierroksilla Etelätalo ei parantanut, mutta kukaan ei myöskään tullut takaa ohi.

– Ne viimeiset kierrokset olivat taistelua, Etelätalo sanoi ja tarkoitti, ettei ruutia pidempiin heittoihin enää ollut.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.