Lassi Etelätalon taloudellinen tilanne paranee menestyksen myötä – Tavoitteena 2-3 metriä lisää heittoihin

© Kuva: Getty Images
Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Dohan MM-kisojen pistesijan mukana parantuva taloudellinen tilanne ei muuta keihäänheittäjä Lassi Etelätalon Tokion olympialaisiin ja Pariisin EM-kisoihin tähtäävän harjoittelun linjauksia.

– Harjoittelu tai harjoittelun sisältö ei paljon muutu, mutta harjoittelun ulkopuolisiin asioihin pystyy panostamaan tarkemmin, että on lihashuoltoa ja huoltoa muutenkin. Myös ravitsemukseen ja lepoon pystyy panostamaan,  MM-finaalissa neljänneksi heittänyt Etelätalo totesi Suomen Urheiluliiton (SUL) facebook-sivujen live-haastattelussa.

Tokion olympialaiset on Etelätalolle ensi kauden selkeä ykköstavoite. Harjoittelu kesää varten alkaa noin kuukauden ylimenokauden jälkeen.

– Nyt ei ole isompaa ongelmaa. Vammojen takia ei tarvitse pitää breikkiä, mutta kroppa haluaa pitää lepoa, ja samalla saa kerättyä intoa harjoitteluun, Etelätalo sanoo.

Etelätalo: ”Voisi tulla tosi pitkäkin heitto”

Dohasta Suomeen paluun jälkeen Etelätalolla kesti hyvä tovi purkaa puhelimesta onnitteluviestejä. Kotvanen kului myös kahvikupin ääressä valmentajaguru Leo Pusan kanssa.

– Leksa on mukava ja leppoisa mies. Meillä on pitkä yhteinen taival vuodesta 2004, jolloin hän tuli keihäsolympiadiryhmän kautta taustalle mukaan. Viimeiset vuodet hän ollut mukana minun tekemisissä lähes päivittäin. Leksa on ollut suuressa roolissa koko minun aikuisiän uran ajan. Kiitokset siitä, Etelätalo sanoo.

Dohassa Etelätalo palasi arvokisojen finaaliin viiden vuoden tauon jälkeen. Noiden vuosien aikana hän taisteli yhteensä neljästi kirurgin pakeille vieneiden kyynärpää – ja nilkkavaivojen kanssa. Nyt takana on ongelmaton kesä, jonka pisin heitto kantoi 84,11. Oma ennätys on 84,98.

– Kyllä se ennätys kiinnostaa. Tähän tulostasoon, joka nyt oli loppukaudella, kun saisi 2-3 metriä lisää, sieltä se ennätyskin tulisi. Hyvissä oloissa voisi tulla tosi pitkäkin heitto, Etelätalo kaavaili.

Lähde: Urheiluliitto

Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!