Lentopallon 1-sarjoja on pelattu kuukauden ajan. Naisissa tahtipuikkoa heiluttaa pääkaupunkiseudun ykkösjoukkue Helsinki Volley. Miehissä vahvimmin sarjan on aloittanut Nurmon Jymy.

Helsinki Volley on klaarannut voitokkaasti kuusi ensimmäistä otteluaan eräsuhteella 18-6. Ainoan pistemenetyksen joukkue kärsi Kuortaneen valmennuskeskusta vastaan. Tuore päävalmentaja Dirk Sauermann on syystäkin tyytyväinen vahvaan syksyyn.

– Meillä on joukkueessamme hyvä sekoitus nuoria ja kokeneita pelaajia. Kaikki ovat omistautuneet harjoitteluun kehittyäkseen koko ajan. Ryhmä pystyy keskittymään hyvin seuraavaan otteluun tietäen, että tuleva vastustaja on sillä hetkellä tärkein. Myös seura on luonut meille urheilulliset olosuhteet, Sauermann kiittelee.

Viime kaudella Helsinki Volleyn taival päättyi puolivälieriin Rantaperkiön Iskua vastaan

Pörssikärkenä naisten 1-sarjassa heiluu helsinkiläisten Roosa Heikkiniemi, joka on takonut kuuteen otteluun 131 pistettä, eräkohtaisella pistekeskiarvolla 5,5. Eniten yleisöä on käynyt joensuulaisen Joen Jujun kotiotteluissa – keskimäärin 160 henkilöä.

Jymy hautoo yllätystä

Miesten 1-sarjan ensimmäinen kuukausi on pelattu puolestaan Nurmon Jymyn komennossa. Jymy on voittanut neljä ensimmäistä peliään ja johtaa sarjaa ilman pistemenetyksiä. Erätappioitakin joukkueella on vain kaksi.

– Joukkue rakennettiin viime kauden jälkeen lähes kokonaan uusiksi. Tässä Pasi Luostarinen teki loistavaa työtä. Meillä on koossa erittäin tasainen ryhmä, josta kenet tahansa voi laittaa kentälle. Toki on vielä paljon tekemistä. Toivon kuitenkin, että tämä vire kestää koko kauden ajan, päävalmentaja Slobodan Krljic sanoo.

Keväällä nurmolaiset jäivät runkosarjassa sijalle kymmenen ja näin pudotuspelien ulkopuolelle.

Miesten pistepörssiä johtaa Rantaperkiön Iskun Paavo Korhonen, joka tehnyt neljässä ottelussa 92 pistettä (keskiarvo 5,4 pistettä / erä). Lempäälässä pelattua Lempo-Volleyn ja Iskun välistä sarja-avausta seurasi paikan päällä 339 katsojaa.

Sekä naisten että miesten 1-sarjassa kahdeksan parasta joukkuetta etenee kevään puolivälieriin. Kaksi korkeimmalle sijoittunutta nousukelpoista joukkuetta pääsee liigakarsintoihin. Nousukelpoisiksi joukkueiksi ei lueta liigaseurojen omia farmijoukkueita tai Lentopalloliiton valmennuskeskuksen joukkuetta.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote