Reetta Hurske pettyi rajusti dramaattisessa MM-välierässään – ”Se teko oli päivän paras suoritus”

© Kuva: Getty Images

Nooralotta Neziri, Annimari Korte ja Reetta Hurske päättivät kilpailukautensa MM-kilpailujen 36-vuotisen historian kovatasoisimmissa naisten 100 metrin aitajuoksun välierissä Dohassa.

Hurske ei saanut välierissä piikkareiden liikkeeseen samaa räväkkyyttä kuin alkuerissä. Juoksun lopussa hän joutui vielä väistämään eteen kaatunutta Belgian Anne Zagréa.

– Se väistäminen oli päivän paras suoritus, Hurske veisteli.

– En osaa sanoa mikä oli. Juoksu ei oikein lähtenyt kulkemaan missään vaiheessa. Nyt se ei ollut radasta kiinni, juoksija oli nyt pehmeämpi.

Hurskeen mukaan Calling Roomissa oli vielä hyvä vire ja verryttelylähtökin onnistui.

– Ehkä nyt oli halua liikaa. Kauden pituuden syyksikään en tätä voi laittaa. Näihin kilpailuihin on voinut ajallisesti valmistautua hyvin, Hurske sanoi.

Hurskeelle välieräjuoksu oli päätös hyvälle kaudelle, jonka aikana ennätys on pudonnut 12,78:een, joka alittaa ensi kesän Tokion olympiakisojen tulosrajan.

Nia Ali kiiti mestaruuteen

Naisten 100 metrin aitajuoksun mestariksi juoksi Yhdysvaltain Nia Ali ennätyksellään 12,34. Hän oli välierissä toiseksi nopein ajalla 12,44, mutta juoksi finaalissa virheettömän suorituksen. Mestaruus oli olympiakisojen hopeamitalistin ensimmäinen ulkoratojen arvokisavoitto. 60 metrin aitajuoksussa hän on aiemmin jo kahdesti voittanut maailman hallimestaruuden.

Toiseksi kiiti Yhdysvaltain ME-nainen Kendra Harrison ajalla 12,46. Hänelle arvokisamitali oli uran ensimmäinen. Jamaikan Danielle Willams oli kolmas ajalla 12,47. Välierien nopeimman ajan 12,48 juossut Nigerian Tobi Amusan taipui finaalissa neljänneksi ajalla 12,49.

Lähde: Urheiluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.