Saksan 25-vuotias Malaika Mihambo oli yksi Dohan MM-kilpailuiden ylivoimaisimmista mestareista. Zanzibarilaisen isän ja heidelbergiläisen äidin tytär voitti naisten pituushypyn maailman tämän vuoden kärkituloksella 730 ja löi seuraavan kilpailijan 38 sentin erolla.

Mihambon askelmerkki oli hukassa kahden kierroksen ajan. Ensimmäisen yrityksensä hän ponnisti puoli metriä lankun etureunasta ja toinen hyppy oli yliastuttu. Voittotuloksensa hän ponnisti kolmannella yrityksellään kahdeksan sentin päästä lankunreunasta.

Kaksi parasta olivat samat, kuin viime vuonna Berliinin EM-kilpailuissa. Toiseksi sijoittui tälläkin kertaa Ukrainan Marina Beh-Romantshuk, joka hyppäsi 692. Nigerian Ese Brume ponnisti 12 sentin päästä lankunreunasta vain yhden sentin häntä vähemmän.

100 metrin juoksun toissavuotinen maailmanmestari Yhdysvaltain Tori Bowie ei ole enää yhtä nopeassa juoksukunnossa kuin aiemmin, mutta onnistui pituushypyssä hyvin ja sijoittui neljänneksi tuloksella 681.

Pistesijaan oikeutti tulos 656, jonka myös Suomen mestari Taika Koilahti on tänä vuonna hypännyt viidesti.

Maailmanmestari Mihambo opiskelee Mannheimin yliopistossa politiikan laitoksella ja tekee samalla lopputyötään ympäristöpolitiikasta Hagenin yliopistossa etäopiskelijana. Hän on kymmenvuotiaasta asti harjoitellut Ralf Weberin valmennuksessa ja on aiemmin harrastanut myös balettia, voimistelua ja judoa.

Lähde: Urheiluliiton tiedote