Hopeajoukkue Etta Oulusta Sveitsin mestarijoukkue Lausanneen siirtynyt Joonas Jokela pääsi tositoimiin viikonloppuna pelatussa perinteisessä Super Cupissa.

LUC Volleyball kohtasi kauden avauspelissä cupmestari Amriswilin halliten ottelua kaksi erää suvereenisti. Tappioerien jälkeen Amriswil piristyi ja vei kannun lopulta 3-2 (19-25, 20-25, 28-18, 26-24, 15-12). Jokela oli joukkueensa paras pistemies 21 pisteellään. Ottelua seurasi 1040 katsojaa.

– Kolmanteen erään vastustaja vaihtoi vähän äijiä. Meillä puolestaan ajatukset vähän karkasivat, tehtiin tyhmiä virheitä ja päästettiin kaveri mukaan peliin. Neljännessä eräs meillä oli ottelupallo, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Yleisesti peli oli ihan ok tekemistä, mutta tappio toki harmittaa Nyt nälkäisenä kohti liigaa, Jokela kertoi.

Kesän ajan maajoukkueessa ollut 20-vuotias hakkuri on tyytyväinen ensiviikkoihinsa ulkomailla.

– Syksy on lähtenyt hyvin liikkeelle ja olen kyllä tykännyt olla täällä. Joukkueessa on ollut tosi hyvä meininki ja on pystytty treenaamaan hyvin. Tuntuu, että olen päässyt itsekin ihan hyvään kuntoon, Jokela tuumaili.

Sveitsin liiga alkaa Lausannen osalta tulevana lauantaina kotiottelulla Näfelsiä vastaan.

Mäkinen sivussa kauden avauksesta

VK Pribramia edustava Peetu Mäkinen seurasi sen sijaan kentän laidalta Tshekin liigan kotiavausta Ostravaa vastaan. Mäkinen potee vielä kesällä sattunutta jalkavammaa. Viime kauden pronssijoukkue haki Pribramilta avausvoiton erin 2-3.

– Ainakin viikko vielä kuntoutetaan jalkaa ja katsotaan sitten mikä on tilanne, Mäkinen viestitti.

Seuraavaksi Pribram matkustaa lauantaina hallitsevan mestarin Ceske Budejovicen vieraaksi. Muut ulkomailla pelaavat suomalaismiehet aloittavat kautensa lokakuun aikana.

Lähde: Lentopalloliitto