Joukkuevoimistelun kolmas ja toisiksi viimeinen maailmancupin osakilpailu voimistellaan 16.-20.10.2019 Tallinnassa yhdessä Challenge Cupin kanssa. Suomi on tiukasti kiinni maailmancupin kärkikamppailussa OVO Teamin (Olarin Voimistelijat) ja Minettien (Tampereen Sisu) pitäessä kilpailun toista ja kolmatta sijaa.

– Lähdemme maailmancupin kolmanteen osakilpailuun todella hyvillä fiiliksillä. On kiva päästä taas kisaamaan, edellisestä kilpailusta on jo jonkin aikaa, kertoo OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen.

– Odotamme innolla, että pääsemme näyttämään, miten vanhaa ohjelmaa on saatu vietyä eteenpäin. Tavoitteenamme on tehdä täsmällisiä ja vahvoja suorituksia eläytyen täysillä. Sen jälkeen katsotaan mitä pisteet ovat ja mihin ne riittävät.

Ennen Tallinnan osakilpailua OVO Team on maailmancupin 2. sijalla heti 23 pistettä aiemmista osakilpailuista voimistelleen Venäjän Madonna-joukkueen jälkeen. Kolmatta sijaa pitää vuosina 2015 ja 2017 maailmanmestaruuden voittanut Minetit. Piste-ero tällä hetkellä kärkipaikkaa pitävän Madonna-joukkueen ja Minettien välillä on kuitenkin vain kaksi pistettä, joten kaksi viimeistä osakilpailua ratkaisevat mikä joukkueista nousee maailmancupin korkeimmalle korokkeelle. Neljästä osakilpailusta koostuvan maailmancupin lopulliset sijoitukset lasketaan jokaisen joukkueen kolmen parhaan tuloksen perusteella.

– Tallinnaan lähdemme odottavaisin ja hyvin tunnelmin. Aiomme näyttää uudistuneella joukkueella varmoja ja vahvoja suorituksia, joita olemme harjoitelleet kotisalilla, kommentoi Minettien uusi kapteeni Siiri Puuska.

Puuska valittiin Minettien kapteeniksi elokuussa kilpauransa lopettaneen ja joukkueen kapteenina vuodesta 2011 asti toimineen Ella Ratilaisen tilalle. Lisäksi joukkueeseen on tullut kaksi uutta voimistelijaa. Maailmancupissa nähdään muitakin uusia kasvoja, sillä myös OVO Teamiin on nostettu voimistelijoita seuran juniorijoukkueesta.

Tallinnan osakilpailussa tullaan näkemään myös kaksi muuta suomalaisjoukkuetta: Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa sekä Lahjan Tyttöjen ja Turun Pyrkivän yhteisjoukkue Sanix Valens.

Suomen nuoret valmistautuvat Challenge Cupiin

Maailmancupin kanssa yhtä aikaa kilpailtavassa nuorten Challenge Cupissa Suomea edustaa neljä joukkuetta. Joukkueet ovat OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat) ja Minetit Junior (Tampereen Sisu), Lumo (Jyväskylän Naisvoimistelijat) sekä Team Atomit (Olarin Voimistelijat).

– Kesän jälkeen olemme treenanneet kovaa ja hioneet ohjelmaa yksityiskohtaisesti. Lähdemme Tallinnan kisaan hyvin ja luottavaisin fiiliksin ja tavoitteenamme on näyttää hyvät harkkatasoiset suoritukset, kertoo OVO Junior Teamin kapteeni Ulrika Kohvakko.

Maailmancupin ja Challenge Cupin alkukilpailut voimistellaan Viron Tallinnassa lauantaina 19.10. Sunnuntaina 20.10. voimisteltavissa finaaleissa tullaan näkemään alkukilpailujen 12 parasta joukkuetta (maakiintiö kaksi joukkuetta/maa).

Lähde: Voimisteluliiton tiedote