Valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola totesi Suomen Urheiluliiton facebook-sivujen live-haastattelussa, että Suomen joukkueen tulosta voi arvioida kolmesta eri tulokulmasta: miten urheilijoiden tulos vertautuu kesän kilpailukauden tulokseen, mitaleilla ja pistesijoilla, ja mikä on tilanne verrattuna maailman kärkeen.

– Voidaan sanoa, että joukkueen 22 urheilijasta 13 urheilijaa kilpaili selkeästi omalla tämän kesän tasollaan tai sen yli, eli huomattavan suuri osa. Kuudella urheilijalla oli vaikeuksia säilyttää oma tasonsa ja kolme urheilijaa ei joko aloittanut tai joutui keskeyttämään. Tältä kulmalta katsottuna tulos oli tosi hyvä, Niemi-Nikkola totesi.

Kaksi finaalipaikka, joista toinen pistesija, tarkoitti Niemi-Nikkolan mukaan, että tavoitteesta jäätiin vähän, mutta ei toivottoman kauas.

– Naispika-aitureiden välieräpaikat olivat erinomaisia saavutuksia ja Sara Kuivisto oli lähellä finaalipaikkaa molemmilla matkoillaan, Niemi-Nikkola muistutti.

Maailman tasokaan ei Niemi-Nikkolan mukaan ole karannut suomalaisten ulottumattomiin.

– Voi sanoa, että keihäässä miehet osoittivat, että iskuetäisyydellä ollaan. Se näkyi Dohan tuloksissa ja kesän parhaissa tuloksissa suhteessa MM-kisojen finaalin tasoon. Naisten aidoissa ollaan 0,2 sekuntia jäljessä finaalitasoon ja mitalitasoon ehkä 0,4 sekuntia. Hypyissä meidän urheilijat ovat omalla ennätystasollaan MM-tason pistesijaurheilijoita.

Lähde: Urheiluliitto