Sulkapalloliiton syysliittokokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi 23.11.2019 yrittäjä Jaakko Mäki-Petäjän, 44. Hän seuraa tehtävässä Tarmo Pipattia, joka ehti toimia liiton puheenjohtajana 12 vuoden ajan.

Uusi puheenjohtaja oli valinnasta silmin nähden innoissaan.

-Olen kiitollinen luottamuksesta, sulkapallon parissa tehdään valtavan upeaa työtä. Näin hienojen ihmisten voima on valtava ja vapaaehtoisuuden voima on mittaamattoman arvokas. Pohja on siis terve, jolle on hyvä alkaa rakentaa uutta.

Mäki-Petäjä aikoo aloittaa yhdistämällä lajiperheen osat yhteen.

– Alamme rakentaa modernia ja erinomaista yhteistyötä liiton, seurojen ja pelaajien välillä kaikilla tasoilla, hän kuvaa.

– Meidän tulee keskittyä asioihin, jotka ovat omassa kontrollissa. Seurojen ja liiton yhteistyön ja viestinnän kehittämisen kautta saadaan entistä paremmin näkyväksi se tärkeä työ, jota lajin parissa tehdään. On tärkeää, että sulkapalloperheessä oman ja toisten tekemisen arvostus sanoitetaan jatkossa entistä paremmin. Sillä on vaikutus kaikkien kokemaan mielikuvaan. Sitä kautta syntyy myös yhteishenki, jolla innovoidaan ja synnytetään yhtä jos toista. Lajin pariin on todella helppo saada paljon uutta toimeliaisuutta kaikille tasoille ja se syntyy kuin itsestään, kun yhteinen liekki on voimakas.

Mäki-Petäjän mukaan laji on globaalisti valtavassa nousuvirrassa.

– Lajin infrastruktuuri Suomessa on riittävän hyvä ja lajin aloittamisen kynnys on matala. Samalla perinteisten urheilulajien, kuten sulkapallon tulee löytää tehtävänsä ja asiakkaansa uudestaan ja tuottaa elämyksiä. Koetun arvon tulee olla aina suurempi, kuin hinta, joka maksetaan, eikä hinta tarkoita todellakaan pelkästään euroja.

Mäki-Petäjä kertoo, että valmentajat liitossa ja seuroissa haluavat enemmän ja parempia pelaajia.

– Parempi asiakaskokemus harrastajille ja junioreille on reitti siihen. Myös kannattava liiketoiminta seuroissa ja yhtiöissä tulee sitä kautta. Tämä on lopulta markkinointi- ja viestintäharjoitus ja jokainen sulkapallon parissa oleva ihminen on tärkeässä osassa lajin mielikuvan kannalta, sitä kautta millaista sanaa ja tunnetta he eteenpäin välittävät. Jos lajiperheen parissa olevat kokevat, että ovat osa voitokasta hyvän kehää ja saavat lajista lisäarvoa elämäänsä, niin ylpeät jaetut tarinat alkavat tuottaa ilmiötä lähipiireissä.

– Siitä olen varma, että lajin nopea globaali kaupallistuminen maailmalla luo mahdollisuuden monenkinlaisen toimeliaisuuden lisäämiselle Suomessa, niin harraste-, lifestyle,- kuin kilpapelaamisenkin osalta kaikilla tasoilla.

– Turnausrahat ja kaupallinen yhteistyö on alkaneet kasvattaa lajia maailmalla valtavin loikin. Tässä voisi muutaman vuoden ikkunassa olla Suomella edullinen paikka ottaa maailman kiertueen iso kisa tänne edellyttäen, että koko sulkapalloperhe puhaltaa yhteen hiileen. Millään muulla lajilla Suomessa tuskin on tällainen mahdollisuus näin kustannustehokkaaseen näkyvyyteen.

– Lajin parissa on aivan huikeaa, tervettä ja valoisaa porukkaa. On ilo olla osa tätä heimoa, tuoda hieman uutta ja palvella lajia parhaani mukaan tulevat vuodet. Siihen tarvitaan meistä jokaista. Löydämme kirkkaan suunnan ja menemme yhdessä eteenpäin yhdessä askel ja päivä kerrallaan. Hyvä tästä tulee!

Hallitukseen valittiin erovuoroisten tilalle Matti Mäenpää Espoosta, Ville Lång Helsingistä ja Sara Tuomala Helsingistä. Varajäseniksi Pirkko Paavola-Häggblom Turusta ja Katja Tapola Kirkkonummelta.

Lähde: Sulkapalloliiton tiedote