Leo-Pekka Tähti ei ollut tyytyväinen suoritukseensa maailmanmestaruudesta huolimatta – ”Ne pitää fiksata Tokioon mennessä”

© Kuva: Getty Images

Leo-Pekka Tähti päätti parayleisurheilun MM-kisat Dubaissa T54-luokan 100 metrin maailmanmestarina.

Ensi vuoden päätavoite Tähdellä on onnistua Tokion paralympialaisissa. Siellä hänen matkoinaan ovat 100 ja 400 metriä. Tokiota ajatellen Dubain kelaukset jättivät Tähdelle kahdenlaisia ajatuksia.

– 100 metrillä onnistuttiin hyvin kunnon ajoituksessa. Kunto oli kauden paras, mutta kun kisaa analysoitiin, sieltä löytyi syitä pieneen epäonnistumiseen. Ne olivat lähinnä teknisiä asioita, jotka pitää fiksata Tokioon mennessä, Tähti sanoi. Pienellä epäonnistumisella hän viittasi 100 metrin finaalin aikaan, joka ei häntä tyydyttänyt.

– Valmentaja Juha Flinckin kanssa pitää sitten miettiä tarkemmin, mikä voisi olla taustalla, että 400 metrillä taso oli nyt huonompi kuin viime kesänä Berliinin EM-kisoissa. Tosin näyttää siltä, että kaikilla ajat ovat nyt olleet kevään Sveitsin kisoihin verrattuna 1-2 sekuntia heikompia.

Ensi kesänä parayleisurheilijoilla on EM-kilpailut kesäkuussa Puolan Bydgoszczissa ja paraolympialaiset elo-syyskuun taitteessa Tokiossa, joten luvassa ei ole samanlaista pitkää kautta, kuin mitä tänä vuonna oli.

– Kausi on ollut pitkä ja tietyllä tavalla henkisesti raskas, kun ennen näitä kisoja oli kahden kuukauden tauko, ettei ollut kilpailuja. Se oli sellaista odottelua, Tähti tuumi.

Nyt Tähdellä on edessä lyhyt huilikausi ennen kuin harjoittelu tulevaan kauteen käynnistyy.

– Se peruskunnon jyystäminen alkaa joulukuun alussa, Tähti tuumi.

Lähde: Urheiluliitto