Loistavia suomalaissuorituksia Talissa! – ”Mahtava ottelu ja oli hienoa pelata kotiyleisön edessä”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Keskiviikko ei jättänyt ketään kylmäksi Talin Tenniskeskuksella, kun Emil RuusuvuoriHarri HeliövaaraPatrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen etenivät kolmannelle kierrokselle. Heliövaara aloittaa torstain ottelut klo 13:00, heti perään pelaa Niklas-Salminen ja päivän huipentaa Ruusuvuoren ja Virtasen kohtaaminen.

RUUSUVUORI, HELIÖVAARA, NIKLAS-SALMINEN JA VIRTANEN HURMASIVAT TALIN YLEISÖN

Päivän hurmoksen aloitti suomalaisista Harri Heliövaaara (ATP-675). 30-vuotias Heliövaara kohtasi 16. sijoitetun japanilaisen Hiroki Moriyan (ATP-207). Vikkeläjalkainen japanilainen oli avauserässä niskan päällä ja vei sen 6-4. Moriya pääsi toisessa erässä syöttämään ottelusta tilanteessa 5-4, mutta Heliövaara taisteli tiensä tasoihin. Heliövaara onnistui lopulta pelastamaan tiebreikissä myös ottelupallon ja pakotti ratkaisun kolmanteen erään. Ratkaisevassa erässä Heliövaara yltyi todelliseen flow-tilaan ja kirjautti paikkansa kolmannelle kierrokselle erin 4-6, 7-6(7), 6-3.

– Mahtava ottelu ja oli hienoa pelata kotiyleisön edessä. Toisessa erässä kaivoin energiaa ja nousin murron takaa tasoihin sekä selvitin yhden ottelupallon. Syötin hyvin ja sain jälleen hieman sekoitettua peliä, mikä toi voiton, kertoi Heliövaara.

Seuraavana keskuskentälle asteli 22-vuotias Patrik Niklas-Salminen (ATP-520). Niklas-Salminen jatkoi vahvaa suomalaisten tekemistä viemällä ottelun nimiinsä tsekkiläistä David Poljakia (ATP-472) vastaan niin ikään kolmessa erässä 6-4, 4-6, 6-3.

– Kova taistelu, olen tyytyväinen. Molemmilla meillä oli paikkamme viedä ottelu – tiesin etukäteen, että ottelu tulee olemaan haastava. Hänelläkin oli hyvä syöttö, mutta pääsin koko ajan paremmin peliin mukaan. Hyvillä fiiliksillä kolmannelle kierrokselle, kommentoi Niklas-Salminen.

Otto Virtanen voitti turnauksen viidenneksi sijoitetun italialaisen Thomas Fabbianon erin 1-6, 6-3, 6-4.

Illan viimeisessä kaksinpelissä kentän valtasi turnauksen 10. sijoitettu suomalainen Emil Ruusuvuori (ATP-141). 20-vuotias suomalainen kohtasi 21-vuotiaan ranskalaisen Geoffrey Blancaneauxin (ATP-328). Ruusuvuori oli kesällä hävinnyt ranskalaiselle massakentällä, mutta nyt Talin Tenniskeskuksella olivat voimasuhteet erilaiset. Avauserä eteni pitkälle tasaisena, mutta lopulta Ruusuvuori otti murron ja erän 7-5. Heti toisen erän alkuun suomalainen otti murron, minkä turvin hänen pelinsä rentoutui ja lopulta se liidätti Ruusuvuoren kolmannelle kierrokselle erin 7-5, 6-2. Ruusuvuori kohtaa Virtasen torstaina puolivälierässä.

– Ei ollut helpoin päivä. En oikein alkuun päässyt peliin mukaan, mutta onnistuin lopulta kaivamaan paremman pelini esille. Kun sain ensimmäisen erän hoidettua, niin rentouduin ja sitten toisen erän alkuun tullut murto antoi lisää luottoa, kommentoi Ruusuvuori.

– Otto pelasi tänään hienon ottelun ja innolla odotan huomista peliämme, sanoi Ruusuvuori Virtasen kohtaamisesta.

Lähde: Tennisliiton tiedote

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!