LP Salo hävisi Puolan viime kauden hopeajoukkueelle – tuliaisina yksi erävoitto

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

LP SALO avasi lentopallon naisten Mestarien liigan 2020 osaltaan keskiviikkona Puolassa, Lodzissa. Kotijoukkue Budowlani Lodz, Puolan hopeajoukkue viime kaudelta, oli 3-1 -lukemin parempi, erät 25-16, 25-12, 18-25 ja 25-22.

LP SALOlla oli omat hetkensä pelissä ja etenkin voitokas kolmas erä oli salolaisten parasta peliä. Neljännessä erässä oltiin jo jopa lähellä viidettä erää, mutta puolalaisjoukkue ukrainalaisen Anastasia Kraiduban johdolla liukui voittoon ja täyteen kolmen pisteen pottiin.

LP SALO sai kokoonpanoonsa lähes täyden pelaajiston: kotimaahan oli jäänyt pientä jalkavammaa potemaan toinen libero Milja Piesanen, keskipelaaja Kayla Haneline oli mukana Puolassa, vaikka oli vielä vatsalihasvamman takia toipilas. Pelaajalistalla hän oli mukana, mutta pelikuntoinen hän ei vielä ollut eikä tilanteessa otettu riskiä uudesta loukkaantumisesta, hän ei kentälle ilmestynyt.

LP SALOn avaus oli odotettu: Viktoriia Tuchashvili, Katarina Pilepic, Anna Czakan, Anu Ennok, Nette Peit ja Nea Haatainen sekä liberot Netta Laaksonen ja Eveliina Rautiainen.

Avauserässä LP SALO pysyi hyvin kotijoukkueen vauhdissa aina lukemiin 7-7 saakka, siitä Lodz nappasi neljän pisteen putken ja valmennuskaksikko Lemminkäinen-Harju käytti ensimmäisen aikalisän.

Jatkoerässä kotijoukkue hivuttautui hiljalleen karkuun, LP SALO kuittasi parhaimmillaan lukemiin 22-15, loppu oli taas Budowlanin. LP SALO teki yhden pelaajavaihdon, kun Inka Mehtola pääsi Nea Haataisen paikalle muutaman viimeisen pallon ajaksi.

Toiseen erään vieraat lähtivät samalla kokoonpanolla, johon ensimmäinen päättyi eli Inka Mehtola oli toinen keskipelaaja. Alku oli salolaisille ankea: 4-0. Inka Mehtola kuittasi uransa ensimmäisen Mestarien liigan pisteensä lukemissa 5-1 ja sen jälkeen tilanne pysyikin pitkään tasaisena mm. lukemiin 8-7. Muutama vastaanottovirhe pudotti joukkueen kuitenkin puolalaisten vauhdista ja loppulukemat olivat murskaavat 25-12.

Kolmas erä oli alusta loppuun LP SALOn pienimuotoista juhlaa! Alussa Anu Ennokin syöttövuoron turvin lukemiin 2-8, siitä tasaisesti eteenpäin kunnes Lodz kavensi 8-10:een ja vieraat käyttivät aikalisän. Seuraavan aikalisän otti kotijoukkue lukemissa 14-18, mutta siitäkään ei ollut heille apua. Tuttu tutkapari Tuchashvili-Czakan pelasi muutaman näyttävän keskipelin ja muukin joukkue avitti riemukkaaseen erävoittoon 17-25.

Neljännessä erässä Budowlani Lodz oli alussa vahva, LP SALO tuli tasalukemiin 10-10, josta kotijoukkue taas karkasi mm. lukemiin 16-13. Loppuerässä taisteltiin tasaiseen tahtiin ja ero pysyi loppuun saakka samana kolmena pisteenä.

Jo tiistaina seuraava ottelu – Eczacibasi Salohallissa

Pitkään ei LP SALOn joukkue voi Puolan ottelua miettiä: torstaina varhain lähtö kotimatkalle, neljä treenipäivää perjantaista maanantaihin ja tiistaina on kotisalissa Salohallissa vastassa kolmen kovan turkkilaisjoukkueen joukosta ehkä tällä hetkellä kovin, Eczacibasi VitrA Istanbul. Se voitti omassa tiistain avausottelussaan Istanbulin toisen kovan joukkueen, perinteikkään Fenerbahcen, toki niukasti 3-2.

Tälle vuodelle tulee LP SALOlle vielä kolmas Mestarien liigan peli, kun Fenerbahce Opet saapuu Saloon vierailulle keskiviikkona 18.12. Kolme viimeistä alkulohkon ottelua jää pelattavaksi tammi-helmikuun aikana.

LP SALOn parhaat pistepelaajat Katarina Pilepic 13/+10, Anna Czakan 13/+9 ja Nette Peit 12/+7.

Lähde: LP SALOn tiedote

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!