Salibandyliigan lauantain kärkiottelu Classic–Nokian KrP pelattiin Lempäälän Ideaparkissa, jossa edes sarjakakkonen ei kyennyt katkaisemaan Classicin voittoputkea, vaan mestari nappasi lopulta jo syksyn yhdennentoista voittonsa maalein 9-5.

KrP johti erittäin fyysistä paikallisottelua 2-1 ja 3-2, mutta toisessa erässä Classic rutisti väkisin edelle tänään tehot 1+3 takoneen Eemeli Salinin johdolla. Lopullisesti nokialaisten kirin niistivät Vili Liposen ulosajo ja viiden minuutin alivoima päätöserän puolivälissä.

Ideaparkissa vilisi vahvasti väkeä pitkin päivää, ja iltapäivän kärkiottelun 1 557 katsojasta kaikki eivät lopulta mahtuneet edes istumaan.

Liiganousija ÅIF koki kotonaan kovia, kun se taipui OLS:lle jatkoajalla 5-6. Sipoolaiset olivat vielä viimeisellä minuutilla kiinni kolmessa pisteessä, mutta 14 sekuntia ennen loppusummeria Valtteri Parviainen tasoitti kuudella viittä vastaan. OLS nappasi vielä lisäpisteen, kun Olli Wikstedt pysäytti maalillaan pelikellon aikaan 60.46.

LASB nappasi kolmen tappion jatkoksi vierasvoiton kaatamalla Jyväskylässä Happeen rangaistuslaukauksilla 4-3. Happeen avausmaalin jälkeen lahtelaiset siirtyivät kolmella Miikka Pentikäisen syöttämällä maalilla 1–3-johtoon, mutta Happee nitkutti pelin toisessa erässä tasoihin. Maalittomien kolmannen erän ja jatkoajan jälkeen voitto ratkottiin rangaistuslaukauksilla, joissa onnistuivat LASBista Tomi Jerkku, Tino Nivala sekä Miikka Pentikäinen ja Happeesta vain Mika Kohonen sekä Kaapo Siekkinen.

Classicilla on sarjakärjessä nyt peräti kahdeksan pisteen etumatka ottelun enemmän pelanneeseen Nokian KrP:hen. Suoran putoajan paikalla viimeisenä viruu Steelers.

Salibandyliigan sunnuntain ottelut ovat Westend Indians–OLS ja jumbofinaali Steelers–Welhot.

Lähde: Salibandyliiton tiedote