Salibandyn suurseuraksi luettava O2-Jyväskylä tukee kansalaisaloitetta, jossa vaaditaan Veikkauksen pelikoneita pois arkisista ympäristöistä.

1044 lisenssipelaajansa myötä Suomen kolmanneksi suurin salibandyseura O2-Jyväskylä kertoi tiedotteessa, että päätös kansalaisaloitteen tukemisesta tehtiin yksimielisesti.

– Asiaa ei tarvinnut hallituksen kokouksessa liiemmin avata tai perustella. Lähes jokaisella hallituksen jäsenellä oli joko omakohtaisia tai välillisiä kokemuksia rahapeliautomaattien aiheuttamista ongelmista. Päätös aloitteen tukemisesta syntyi nopeasti ja yksimielisesti, seuran hallituksen jäsen Harri Pirinen kommentoi tiedotteessa.

– Seuramme arvoihin on kirjattu muiden muassa termit ”kasvattava” ja ”turvallinen”. Kasvatustehtäväämme kuuluu myös tietoisuuden lisääminen, mihin osaltaan pyrimme tällä kannanotolla. Mielestämme raha-automaatit eivät kuulu turvalliseen kasvuympäristöön, seuran puheenjohtaja Jaakko Andersson sanoo.

Suomessa on tutkittu olevan noin 125 000 rahapeliriippuvuudesta kärsivää henkilöä ja näiden lähipiirit mukaan lukien noin 900 000 välillisesti tästä riippuvuudesta kärsivää henkilöä. Noin viisi prosenttia pelaajista tuottaa noin 50 prosenttia Veikkauksen tuotoista.

Veikkauksella on noin 18 000 hajasijoitettua pelikonetta muun muassa kauppojen auloissa, kioskeissa, ravintoloissa ja huoltoasemilla. Kansalaisaloitteen allekirjoittajat ja tukijat haluaisivat poistaa pelikoneet näistä arkisista ympäristöistä. Kansalaisaloitteen on allekirjoittanut jutun kirjoitushetkellä 14 950 henkilöä (katso tästä).