Joukkuevoimistelun maailmancup-sarjan voittaja ratkotaan Unkarin Budapestissa 22.-25.11.2019. Suomen kannalta kisa on erityisen jännittävä, sillä Minetit (Tampereen Sisu) ja OVO Team (Olarin Voimistelijat) pitävät jaettua kakkossijaa Venäjän Madonnan ollessa kokonaiskilpailun kärjessä.

– Lähdemme innolla kohti maailmancupin finaaleja. Haluamme näyttää parastamme tehdessä viimeistä kertaa Till havs -ohjelmaa. Treenit ovat sujuneet hyvin ja olemme saaneet ohjelmaan lisää varmuutta, kertoo Minettien kisavalmistautumisesta kapteeni Siiri Puuska.

Kolmesta ensimmäisestä maailmancupista poiketen Budapestissa jaossa on 1,5 kertaiset pisteet, joten taisto kultaisesta mitalista tulee olemaan tiukka. Neljästä osakilpailusta koostuvan maailmancupin lopulliset sijoitukset lasketaan jokaisen joukkueen kolmen parhaan tuloksen perusteella.

– Lähdemme kisaan todella hyvin ja odottavaisin mielin. Tavoitteenamme on tehdä vahvat sekä täsmälliset suoritukset ja näyttää, että olemme menneet eteenpäin Tallinnan maailmancupista”, kertoo OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen.

– On kiva päästä kisaamaan vielä viimeistä kertaa tällä ohjelmalla. Haluamme antaa katsojille vielä kerran elämyksen tällä vauhdikkaalla ohjelmalla sekä nauttia jokaisesta hetkestä.

Suomalaisjoukkueita maailmancupin finaalissa voimistelee neljä, kun OVO Teamin ja Minettien lisäksi Budapestissa nähdään Sirius (Jyväskylän Naisvoimistelijat) ja Illusion (Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion Vaajakoski).

Budapestissa kilpaillaan myös nuorten Challenge Cupin finaali. Nuorten sarjassa Suomea edustavat lokakuussa Tallinnan maailmancupista pronssia voimistellut OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat) sekä Elite (Sport Club Vantaa), Illusion Jr (Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion Vaajakoski) ja Tapiolan Voimistelijoiden ja Pakilan Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue Team Tapiola Gloria.

– Tavoitteenamme on antaa yleisölle elämys vielä viimeisen kerran Klonkku-ohjelmalla ja suorittaa vakuuttavasti, kertoo varmoilla fiiliksillä kilpailuun lähtevän OVO Junior Teamin kapteeni Ulrika Kohvakko.

Tallinnan maailmancupin ja Challenge Cupin alkukilpailut voimistellaan lauantaina 23.11. Sunnuntaina 24.11. voimisteltavissa finaaleissa tullaan näkemään alkukilpailujen 12 parasta joukkuetta (maakiintiö kaksi joukkuetta/maa).

Lähde: Voimisteluliiton tiedote