Suomalaisjuoksija lähtee EM-maastoihin, jos tulee valituksi – ”Syksyn treenit ovat menneet hyvin ja olen pysynyt terveenä”

© Kuva: Juha Tamminen
Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Nathalie Blomqvist ja Johanna Peiponen pitävät lupaavaa vauhtia maastojuoksun PM-kisoissa Vierumäellä. Blomqvist veti 19-vuotiaiden 4,5 kilometriä koko matkan ja taipui lopussa kolmanneksi kuusi sekuntia Norja Ingeborg Östgårdille jääneenä.

Peiponenkin kävi kärkipaikalla naisten 7,5 kilometrillä. Maaliin hän tuli neljäntenä 19 sekuntia Tanskan Anna Emilie Möllerille jääneenä.

Peiponen totesi juoksun jälkeen, että lähtee EM-maastoihin, jos tulee valituksi. Naisten kilpailun neljäs sija oli häneltä hyvää jatkoa parin viikon takaisten PM-katsasten ylivoimaiselle voitolle.

– Tiesin, että nuo kolme ovat minua nopeampia, joten neljäs sija oli aika realistinen tässä kilpailussa, Peiponen sanoi.

Juoksun voitti suosikkina matkaan lähtenyt tanskalainen 22-vuotiaiden estejuoksun EE:n haltija Anna Emilie Möller. Ruotsin Sara Christiansson hävisi mestaruuden viidellä sekunnilla. Kolmas Norjan Maria Sagnes Wågan 13 sekuntia kärjestä.

– Hyvä juoksu, kovempaa en päässyt. Rata oli aika nopea, eikä ollut mäkiä sillä lailla kuin pohjoisen maastojuoksukisoissa, Peiponen tuumi,

– Syksyn treenit ovat menneet hyvin. Olen pysynyt terveenä ja olemme satsanneet lihaskuntoon.

Muista suomalaisista Katariina Skräddar oli yhdeksäs puolitoista minuuttia kärjestä ja Oona Kettunen 13:s kaksi minuuttia kärjestä.

– Alussa tuntui aika hirveältä, kun jäin muista, mutta tiesin, että pääsen lopussa noista muutamista juoksijoista ohi, matka on sen verran pitkä, loppumatkasta asemiaan hyvin parantanut Skräddar sanoi.

– Tämän hetken kunnon mukainen suoritus, tuumi hiihtokauteen valmistautuva Kettunen.

Naisten joukkuekilpailussa Suomi oli neljäs kolmen pisteen päässä pronssista. Voiton vei Norja.

Lähde: Urheiluliitto

Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!