Suomen futsalmaajoukkueelle paha jatkolohko MM-karsinnoissa

© Kuva: Getty Images
Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Futsalin MM-karsinnan Elite Roundin lohkot (16 parasta) arvottiin torstai-iltapäivänä UEFA:n päämajassa Nyonissa. Jokaisessa lohkossa on neljä maata. Syys-lokakuussa 2020 Liettuassa pelattaviin MM-kisoihin pääsee UEFA:n karsinnasta vain kuusi maata: Elite Round -karsintalohkojen voittajat sekä kaksi parasta, pudotuspeleillä määräytyvää lohkokakkosta.

Suomi arvottiin A-lohkoon positioon 4. Tammi-helmikuussa 2020 pelattavan lohkon isäntämaa on Portugali ja Suomen muut vastustajat ovat Italia ja Valko-Venäjä. Lohkoa voi pitää Elite Roundin mittapuullakin kovana; etenkin Italia ”kakkoskorista” on kova vastustaja. Suomi on aiemmin pelannut arvokisakarsinnoissa kaikkia kolmea vastustajaa vastaan häviten jokaiselle.

Suomen futsalmaajoukkue selvitti tiensä historiallisesti Elite Roundille 16 parhaan joukkoon voittamalla lokakuussa Main Round -lohkoisännän Puolan sekä Georgian. Suomen lohkosta jatkoon eteni myös lohkovoittaja Espanja. Suomi voitti Espanjankin huhtikuussa harjoitusottelussa, mutta hävisi sille MM-karsinnassa.

Kyseessä on kautta aikojen ensimmäinen kerta, kun Suomen maajoukkue tai suomalainen seurajoukkue selviää UEFA:n kilpailussa 16 parhaan joukkoon, oli kyseessä EM-karsinnat, MM-karsinnat tai seurajoukkueiden Mestarien Liiga.

Mikäli Suomi yltäisi Portugalin lohkossa kakkoseksi, tulisi Suomen playoff-vastustajaksi B-lohkon kakkonen (Espanja, Serbia, Ukraina, Ranska). Playoffit pelataan huhtikuussa 2020.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!