Tässä on Suomen joukkue EM-maastoihin

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomi osallistuu yhdeksän juoksijan joukkueella 8. joulukuuta Lissabonissa Portugalissa kilpailtaviin maastojuoksun EM-kisoihin. Naisten sarjassa Suomen edustaja on Johanna Peiponen ja miesten 22-vuotiaiden sarjassa juoksee Antti Ihamäki.

– Peiponen oli neljäs ja paras suomalainen hiljattain Vierumäen PM-maastoissa ja hyvässä nousukunnossa. Hän on juossut EM-maastoissa kahdesti ja ollut parhaimmillaan kymmenes, Suomen EM-joukkueen valmentaja Rami Virlander sanoo.

– Ihamäki oli Vierumäen PM-maastoissa miesten sarjan paras suomalainen ja on taas hyvässä kunnossa vähän vaikeampien kausien jälkeen.

Peiposen ja Ihamäen ohella EM-maastoissa juoksevat täydet joukkueet 19-vuotiaiden miesten ja naisten sarjoissa. Miesten joukkueessa juoksevat Mika Kotiranta, Leevi Karonen ja Oskari Kangasniemi. Naisten joukkueen muodostavat Nathalie Blomqvist, Heljä-Viivi Unkila, Janette Vänttinen ja Pinja Kotinurmi.

Joukkuekilpailussa tulokseen lasketaan kolmen parhaan juoksijan sijoitus.

Yleisurheiluvalintoja/joukkue EM-maastoihin

Suomen joukkue maastojuoksun EM-kisoissa Portugalin Lissabonissa 8. joulukuuta:
Naiset, Johanna Peiponen Rovaniemen Lappi.
19-vuotiaat: Nathalie Blomqvist IK Falken, Heljä-Viivi Unkila Turun Urheiluliitto, Janette Vänttinen Porvoon Urheilijat, Pinja Kotinurmi Lahden Ahkera.
Miehet, 22-vuotiaat: Antti Ihamäki Alajärven Ankkurit.
19-vuotiaat: Mika Kotiranta Joensuun Kataja, Leevi Keronen Lempäälän Kisa Yleisurheilu, Oskari Kangasniemi Ikaalisten Urheilijat.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!