Tässä Suomen alppimaajoukkue Levin maailmancupin kisoihin

© Kuva: Getty Images
Championshipissä Fulhamilla on nousu mielessä! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Levin maailmancupin lähtöviiksellä nähdään 12 Suomea edustavaa pujottelijaa. Alppimaajoukkue on jälleen verrattain nuori ja uhkuu sisukkuutta ja janoaa menestystä kotiyleisön edessä. Uuden edessä ovat myös alppihiihtäjäsisarukset Jesper, 18, ja Rosa Pohjolainen, 16. Ensimmäinen maailmancupstartti häämöttää kummallakin tulevana viikonloppuna.

– Odotan itseltäni kisassa hyviä käännöksiä ja nopeeta laskemista. Minun loppukausi painottuu tänne pohjoismaihin ja olisi tarkoituksena ottaa treeniohjelmaan mukaan supersuurpujottelua ja syöksylaskua, sanoi joukkueen nuorin laskija Rosa Pohjolainen.

Moni alppimaajoukkueen Levillä kisaavista alppihiihtäjistä kävi ottamassa kisatuntumaa Ruotsin Kaabdaalissa FIS-kilpailuissa. Parhaimpiin tuloksiin ylsivät alppihiihtäjät Julia Toiviainen 4:s ja 5:s ja Kia-Emilia Hakala, 7:s ja 9:s.

– Nyt on kaksi MC-starttia Levillä alla ja nyt toivottavasti kolmas kerta toden sanoo. Odotan kilpailuilta ennen kaikkea suomalaismenestystä tiiminä ja yksilönä. Tiedän, että me kaikki laskemme tällä hetkellä hyvin, joten toivon, että saadaan tuulettaa kaikki maaliviivalla, sanoi Kia-Emilia Hakala.

Kotiyleisön eteen astuminen on aina odotettua ja jännittävää.

– No tuntuu tämä toinenkin maailmancup-startti jännittävän yhtä paljon kuin ensimmäinenkin, mutta hieno olla jälleen Levillä laskemassa, kommentoi Miikka Mankinen.

Levin maailmancup sai jälleen kiitosta FIS:n edustajilta tapahtuman huolellisesta järjestämisestä ja lumivarmuudesta. FIS:n miesten kilpailukoordinaattori Emmanuel Couder odottaa jännittävää kisaviikonloppua.

– Alppihiihto kokonaisuutena tulee voittamaan tänä viikonloppuna. Varsinkin nyt, kun lajilegenda Marcel Hirscheriä ei enää nähdä starttilistalla, peli on aivan auki ja kuka tahansa saattaa nousta korkeimmalle korokkeelle. Suomella on nuori ja innokas joukkue, joten toivotaan, että heidän joukossaan nähdään onnistumisia ja muutaman vuoden kuluttua jopa palkintopallilla, Couder sanoi.

Suomen alppimaajoukkueen kokoonpano Levillä:

Miesten joukkue:
Jens Henttinen, 26, Helsinki Ski Club
Turo Torvinen, 19, Santa Claus Ski Team
Miikka Mankinen, 22, Ruka Slalom
Marlon Sjoberg, 22, Grifk Alpine
Henrik Järvikare, 20, Fjallskidar klubben – 37
Jesper Pohjalainen, 18, Hyvinkään Slalomseura Sukkula

Naisten joukkue:
Nella Korpio, 20, Helsinki Ski Club
Riikka Honkanen, 21, Slalom-seura
Kia-Emilia Hakala, 21, Harjavallan Jymy
Julia Toiviainen 21, Santa Claus Ski Team
Rosa Pohjolainen, 16, Hyvinkään Slalomseura Sukkula
Jenny Vuori, 18, Turun Slalomseura

Lähde: World Cup Levin tiedote


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Championshipissä Fulhamilla on nousu mielessä! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!