Yle: Auton tölväisemäksi joutunut Tiia Kuikka sai keskivaikean aivovamman – ”Pääkalloa jouduttiin leikkaamaan auki”

© Kuva: Getty Images

Kilpakävelyn SE-nainen Tiia Kuikka oli viime kuussa vakavassa onnettomuudessa, kun henkilöauto törmäsi häneen suojatiellä. 24-vuotias Kuikka kertoi Ylen haastattelussa ennenkuulumatonta tietoa siitä, mitä vammoja hänelle tilanteesta koitui.

– Pääkalloon tuli kaksi murtumaa. Ne aiheuttivat aivoverenvuodot parille eri alueelle ja aivoruhjeita. Niiden vuoksi pääkalloa jouduttiin leikkaamaan auki. Siitä johtuen on ollut toimintakykyvirheitä, alussa muistinmenetystä ja puhekyvyn menetystä, Kuikka kertoi keskivaikeasta aivovammasta Ylelle.

– Olkapäätä leikattiin viisi tuntia. Papereissa sanottiin, että se oli mennyt pirstaleiseksi. Siinä oli monessa kohtaa murtuma. Sitä ei saa vielä kuntouttaakaan.

Yliajaja oli ollut 83-vuotias mies. Lääkärit ovat olleet yllättyneitä urheilijan nopeasta toipumisesta.

– Alunperin heidän arvionsa oli 2-3 kuukauden kuntoutumisaika siihen, että palaudun edes suunnilleen normaalitoimintakykyiseksi. Nyt olin vain vajaan kuukauden sairaalassa. On ihmeellistä, että opin puhumaan jo pari viikkoa sitten. Päivä päivältä on mennyt paremmaksi.

Kuikka kertoi Ylelle, että aikoo jatkaa uraansa kilpakävelijänä.

– Se on ehdottomasti tavoitteena. Nyt näyttää siltä, että aivotoiminta on elpynyt nopeasti, joten uskon, että se on täysin mahdollista. Toivon, että jo ensi kaudella pääsen kisaamaan, mutta vaikea sitä on arvioida.

Lähde: Ylen haastattelu


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!