Andy Ruiz Jr. säväytti elopainollaan ennen Anthony Joshuan kohtaamista Saudi-Arabiassa. Meksikolaisen paino on noussut peräti seitsemän kiloa kesäkuun ottelusta. Nyt vaaka pysähtyi lukemaan 128 kiloa, joka on reilut 20 kiloa enemmän kuin Joshualla.

Moni odotti etukäteen, että Ruiz Jr. olisi ollut aiempaa kevyemmässä kunnossa. Hän kommentoi punnitustilaisuuden jälkeen itse painoaan.

– Olin samasssa painolukemassa kuin viimeksi. Nyt jouduin kuitenkin odottamaan vaa’alle menoa pitkään, joten ehdin syödä aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Lisäksi minulla oli päässäni Sombrero ja housut jalassa, jotka näkyivät painossa. Se oli myös psykologinen juttu, Ruiz Jr. pohti Boxingtalk-sivuston mukaan.

Joshuan paino on 4,5 kiloa vähemmän kuin kaksikon viimeksi kohdatessa.

– Se voi olla hänelle hyvä tai huono asia. En tiedä, onko hänen lyönnissä vielä se sama pamaus jäljellä. Se saattaa olla haittapuoli. Tämän vuoksi itse vähän nostin painoa. Olen nyt vähän vahvempi ja lyönneissäni on enemmän paukkua, Ruiz Jr. totesi.

Joshua itse vaikuttaa hyvinkin tyytyväiseltä iskuihinsa.

– Lyön rennosti ja painavasti. Aiemmin yritin nostaa penkistä talon, mutta sitten aloin tajuta urheilun tiedettä paremmin. Nyt lyöntini ovat kuin hevosen potkuja, Joshua vakuutti BBC:lle.

Joshuan ja Ruiz Jr:n kohtaaminen on nähtävissä tänään 7. joulukuuta Suomessa Viaplayn kautta Pay-per-view-periaatteella hintaan 49,95€.

Lähteet: DAZN, Boxingtalk, BBC