Hämeenlinnan Lentopallokerho selvitti tiensä jatkoon lentopallon naisten CEV Cupissa ottamalla tiistai-iltana 3-0 (25-23, 25-15, 26-24) -voiton tsekkiläisestä VK Selmy Brnosta vieraissa pelatun 2-3 -pelin jatkoksi. Lentiskerho eteni jatkoon näin sarjapistein 5-1.

Lentiskerho saa vastaansa seuraavalla kierroksella saksalaisen SSC Schwerinin, joka pudotti jatkosta hollantilaisen Sliedrecht Sportin kahdella 3-0 -voitolla. Pelit pelataan 21.-23.1. kotona ja 4.-6.2. vieraskentällä.

Avauserää kotijoukkue johti ihan alkua lukuunottamatta koko ajan ja kuittasi toisella eräpallolla sen nimiinsä 25-23. Toisessa se ei päästänyt vieraita mukaan missään vaiheessa (25-15). Kolmannessa puolestaan Selmy Brno osoitti piristymisen merkkejä, mutta lopun hieno nousu toi erävoiton siitäkin, nyt 26-24.

Lentiskerhon riveissä debyyttinsä tehnyt serbialainen Ivana Jeremic esiintyi hakkurina varsin mainiosti ja erityisesti virheettömästi. Jeremic teki 9/+8 vain yhdellä hyökkäysvirheellä 27:stä hyökkäyksestä. Keskipelaajakaksikko Victoria Tosi – Karoliina Friberg oli mainio kasaten yhdessä 20/+17. Torjuntoja kaksikolle tuli yhteensä neljä, mutta vaimennuksia he keräsivät upean määrän.

Passari Katja Kylmäaho pelasi erinomaisen pelin, kuten myös jopa joukkueen ykköseksi nostettava libero Julia Porsanger. Laitapelaajat Roosa Heikkiniemi ja Emmi Riikilä hoitelivat myös tonttinsa mainiosti plussalle.

Vieraiden ykköshammas Tereza Diatkova oli vain varjo avausottelusta tehden nyt 4/-1. Brnon paras oli ehdottomasti libero Marketa Chlumska.

Ford Store Levoranta Sastamala (VaLePa) putosi jatkosta miesten CEV Cupissa. Vieraissa kärsityn 0-3 -tappion jatkoksi FSLS hävisi tiistaina Tampereella Hypo Tirol AlpenVolleys Hachingille 2-3 (20-25, 25-23, 17-25, 25-23, 8-15). Itävaltalaisjoukkueen jatkopaikka sai sinettinsä joukkueen voitettua kolmannen erän Tampereella.

Itävaltalaisten vastustaja tulee otteluparista PAOK Thessaloniki (Kreikka) – Barkom-Kazhany Lviv (Ukraina). PAOK voitti avauspelin Ukrainassa 3-1.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen terävillä suorituksilla, erityisesti Oivanen oli tehokas hyökkääjä. FSLS:n peli erässä kaatui kuitenkin lukuisiin virheisiin, 7 syöttövirhettä ja 3 suoraa hyökkäysvirhettä.

Toinen erä jatkui ensimmäisen erän synkkyydessä ja AlpenVolleys meni 10-6 johtoon. Peli tasoittui ja Niko Suihkosen loistavalla syöttövuorolla FSLS meni 16-13 johtoon. Siihen mahtui yksi ässä ja 1-paikan hyökkäys. Tiukan erän päätti Oivanen komealla torjunnalla.

Kolmas erä lähti heti kotijoukkueen kannalta väärille raiteille. Vaihdosta tullut kokenut keskimies Souza da Silva sekoitti FSLS:n vastaanoton ja vieraat menivät heti 4-1 johtoon. Hän oli myös tehokas hyökkäyksissä. FSLS:n vastaanotto heikkeni eivätkä hyökkääjät saaneet riittävästi potkua hyökkäyksiin. Erän voitolla AlpenVolleys varmisti jatkopaikan itselleen.

Neljänteen erään FSLS otti kentälle passariksi Lehtimäen, yleispelaajaksi Toimelan sekä hakkuriksi Nikulan. AlpenVolleys puolestaan hakkuriksi Cross, passariksi Koncal ja yleispelaajaksi Richards sekä keskelle Siirilä.

AlpenVollyes joukkueen tehomies oli yleispelaaja Clere sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä vaikka kuusi suoraa hyökkäysvirhettä on liikaa. Hakkuri Costa da Silva nousi esiin tärkeillä hetkillä. Kaiken kaikkiaan AlpenVolleys hyökkäsi laajalla rintamalla. Isot keskimiehet Souza da Silva, Stalekar ja Frances olivat myös tehokkaita.

Kotijoukkueesta Mikko Oivanen kilvoitteli hyvin kansainvälisessä ilmapiirissä 16/+12. Niko Suihkonen vastaanotti erinomaisesti ja ratkaisi syöttövuorollaan toisen erän. Mikko Karjarinta pelasi taas hienosti europelissä. Tappiosta huolimatta saatiin kuitenkin niitä alussa mainittuja iloisia hetkiä. Yksi niistä oli kotijoukkueen torjuntapeli. Neljännessä erässä niitä tarjosivat kotijoukkueen nuoret miehet ennakkoluulottomalla pelillä ja veivät erän 25-23. Toimela onnistui sekä vastaanotossa että hyökkäyspelissä. Lehtimäki löysi hyvin Petterssonin.

Savo Volley puolestaan jäi erävoitoitta omassa miesten CEV Cupin otteluparissaan romanialaista Arcada Galatia vastaan. Toinen osaottelu päättyi Romaniassa tiistaina kotivoittoon 3-0 (25-20, 25-15, 25-18).

Galati saa seuraavalla kierroksella vastaansa voittajan parista Galatasaray (Turkki) – Dukla Liberec (Tsekki). Galatasaray voitti avausosan kotonaan 3-1.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote