HIFK ei antanut GrIFK:n yllättää itseään lauantaina käsipallon naisten Suomen Cupin 2019 finaalissa, vaan otti kolmannen peräkkäisen Suomen Cupin voittonsa 30-21 (16-10). GrIFK ei päästänyt HIFK:ta helpolla, mutta helsinkiläisten rutiini oli lopulta liian kova.

HIFK aloitti vahvasti nousten nopeasti viiden maalin johtoon. GrIFK pääsi nopeasti mukaan kaventaen eroa kahdella maalilla. GrIFK:lle sattui kuitenkin helppoja virheitä joista HIFK rankaisi Johanna Hillin johdolla ja alkoi tehdä hieman enemmän eroa. GrIFK sai HIFK:n vahvan vireen tyrehdytettyä vaihtamalla maalilleen Alina Stendahlin. Toisessa päässä Roosa Niemi esitti niin ikään tärkeitä torjuntoja, ettei GrIFK päässyt kantaan. HIFK pääsi kuitenkin tauolle kuuden maalin johdossa.

Toisen puoliajan alku oli tasainen eikä ero venähtänyt kumpaankaan suuntaan. Ottelu ratkesi toisen jakson puolivälissä, kun HIFK sai vahvan vaiheen päälle ja sai kasvatettua yhdeksän maalin johdon. Ottelun parhaana palkittu Niemi otti tarvittavat torjunnat ja HIFK karkasi kokeneen Linda Cainbergin johdolla kolmanteen peräkkäiseen cup-voittoonsa.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin iloitsi cup-voitosta.

– Voitto oli se, mitä tultiin hakemaan ja siitä olen tietysti onnellinen. Ei oikein mitään muuta voi sanoa, koska tavoite saavutettiin ja olemme mestareita.

GrIFK:n valmentaja Anders Genberg oli pelaajistaan ylpeä.

– Nuorelta joukkueeltamme todella kypsä esitys ja voin sanoa, että olen ylpeä kaikista pelaajistamme tänään. He antoivat 60 minuuttia kaikkensa, mutta parempi voitti tänään.

Cup-voitto oli HIFK:lle kolmas peräkkäinen. GrIFK on edelleen ilman cup-voittoja ja se on ollut finaalissa häviävänä osapuolena nyt kuudesti.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote