Tapio Kangasniemi ja Lentopalloliitto ovat tehneet vuoden 2022 syyskuun loppuun asti ulottuvan jatkosopimuksen naisten maajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Kangasniemi aloitti naisten päävalmentajana 1. helmikuuta 2014. Hän luotsasi maajoukkueen 30 vuoden tauon jälkeen EM-kisoihin, joissa viime syksynä tuli 18. sija. Lisäksi maajoukkue on pelannut Euroopan liigassa hyvin tuloksin: 2017 2. sija, 2018 4. sija ja 2019 7. sija.

– Tämähän on ollut hieno projekti alusta alkaen, ei toki helppo, mutta hienoa on ollut aitiopaikalta nähdä suomalaisen tyttö- ja naislentopallon kehitysaskeleet, Kangasniemi sanoo.

– Viime talven aikana mietin ja sparrasin omaa jatkoani kovasti omien luottohenkilöideni kanssa. Joka kerta päädyin siihen lopputulemaan, että tällä hetkellä juuri suomalaisen lentopallon kehittäminen on lähimpänä sydäntäni.

– Naisten maajoukkueen projekti ei ole mielestäni missään nimessä vielä lähellä maksimaalista potentiaaliaan. Sen takia se motivoi myös itseäni todella paljon. Se ei missään nimessä ole myöskään mikään minun yhden miehen taisteluni, vaan olen saanut tehdä töitä mahtavien ihmisten kanssa mm. staffissa, pelaajista puhumattakaan. Ihmisistä kaikki menestyminen on kiinni ja se tässä työssä ehkä se hienoin asia onkin.

– Tavoitteissa siintävät tietysti jo EM-kisat 2021 ja sitten siellä jossain horisontissa MM-kisat 2022, jonne pääsemiseksi aiotaan kyllä laittaa kaikki peliin. Hommahan ei ole missään nimessä helppo, mutta sehän siinä juuri kiehtookin. Tiedän toki samalla, että meille on tulossa todella potentiaalisia ikäluokkia vuosina 2004-2007 syntyneissä tytöissä, joten tulevaisuus näyttää siinä mielessä erittäin hyvältä, Kangasniemi toteaa.

40-vuotias Kangasniemi nimettiin vajaa kuukausi sitten Lentopalloliiton valmennuspäälliköksi ja lisäksi hän toimii päävalmentajan tehtävän ohella osa-aikaisesti myös liiton valmennuskeskuksen valmentajana Kuortaneella. Kangasniemi asuu Seinäjoella.

Naisten maajoukkue osallistuu ensi vuoden touko-kesäkuussa pelattavaan Euroopan Kultaiseen liigaan ja EM-karsinnat ovat ohjelmassa loppukesällä.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote