SM-uinneissa nähtiin peräti viisi Suomen ennätystä – ”Tiedän olevani hyvässä kunnossa”

© Kuva: Getty Images

SM-uinnit päättyivät sunnuntai-iltana Tampereella. Kisat olivat kovatasoiset vaikka kolme maajoukkueuimaria puuttuikin kisoista. Aikuisten Suomen ennätyksiä kirjattiin viisi ja ne kaikki olivat henkilökohtaisia. Nuorten Suomen ennätyksiä tehtiin lisäksi useita.

Helsingfors Simsällskap hallitsi sekä nuorten että aikuisten seurapistetaulukoita ja mitalitilastoja. HSS:n uimareista Laura Lahtinen ja Riku Pöytäkivi kiusoittelivat Suomen ennätyksiä viimeisessä finaalijaksossa.

Laura Lahtinen ui päätösiltana kaksi henkilökohtaista finaalia, ja vauhti oli jälleen huippuluokkaa. Ensin 200 metrin rintauintifinaalissa Lahtinen ui mestariksi ajalla 2.22,76. Se uupui vain tasan kaksi kymmenystä Silja Känsäkosken nuorten Suomen ennätyksestä. Hopealle ui TaTU Tampereen Ida Hulkko vajaat neljä sekuntia myöhemmin (2.26,59) ja pronssia sai Oulun Uinnin Pinja Taskila (2.29,08).

Lahtinen perhosteli mestariksi myös sadalla metrillä. Hän paransi oman ennätyksen lukemiin 57,73, ja Emilia Bottas (o.s. Pikkarainen) sai pitää vuoden 2013 Suomen ennätyksensä vain yhdeksällä sadasosalla.

– Yllättävän hyvin meni perhonen, vaikka rintauinnin kaksisatasen jälkeen tuntui, ettei ole enää energiaa. Kisat meni hyvin, en odottanut näin hyvää sairastelun jälkeen. Pikkaraisen ennätyksestä jäi vielä vähän hampaankoloon. Mutta nyt joululomalle, Lahtinen kertoi.

SM-hopealle perhosteli Uinti Tampereen Nea Norismaa ajalla 1.00,29 ja pronssille Cetuksen Fanny Teijonsalo vain neljä sadasosasekuntia Norismaata myöhemmin.

Pienet tekniset asiat Pöytäkiven ennätysvauhdin esteenä

Riku Pöytäkivi starttasi 50 metrin perhosessa ja vei suvereenisti SM-kultaa ajalla 22,76. Ennätystä tavoitellut Pöytäkivi ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa.

– Tiedän olevani hyvässä kunnossa, niin siksi vähän ärsyttää. Jälkimmäinen pintautuminen oli huono ja käännöksen ponnistus painottui yhdelle jalalle, Pöytäkivi analysoi.

Hänen Suomen ennätyksensä syyskuulta on 22,65. ”Joulutodistusta” Pöytäkivi ei aio itselleen vielä antaa, vaan kertoi starttaavansa ennen joulutaukoa vielä kotikisoissa ensi viikonloppuna.

Hopeaa sai TaTU Tampereen Anton Herrala uudella ennätyksellään 23,40 ja pronssimitalisti oli Joensuun Uimaseuran Veeti Ruohtula niin ikään ennätysajalla 24,04.

Vuorela ui kolme kultaa ja pronssin

SM-uintien kovimpiin venyjiin kuului Swimming Jyväskylän Teemu Vuorela, joka porhalsi ennätyksestä toiseen. Sunnuntain kurotus syntyi 200 metrin vapaassa, jonka Vuorela vei ajalla 1.45,21. Tämä paransi miehen kuusi vuotta vanhaa ennätystä yli 2,5 sekuntia ja nosti hänet valtakunnan kolmanneksi nopeimmaksi tällä matkalla.

– Oma tekeminen nousi uudelle tasolle, kun kisa Ronnyn kanssa on niin tiukka. Junnujen voitto vain piti estää, Vuorela hymyili.

25-vuotiasta Vuorelaa kahdeksan vuotta nuorempi Kemin Työväen Uimareiden Ronny Brännkärr tuli kovalla ennätysparannuksella kakkoseksi (1.46,32). Lassi Haimi ui SM-pronssille ajalla 1.48,79.

Lähde: Uintiliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.