Pohjoismaiden mestaruusuinnit päättyivät sunnuntai-iltana Färsaarilla. Suomi keräsi yhteensä 30 mitalia.

Kisojen suomalaisnimi oli Vandersin Erik Nurmi. Hän löi taululle kaksi uutta rintauinnin nuorten Suomen ennätystä. Ensin perjantaina Nurmi kellotti 100 metrillä ajan 1.01,16 ja sunnuntaina 200 metrillä lukemat 2.10,53. Molemmissa lajeissa hän syrjäytti Matti Mattssonin nimissä olleet nuorten SE-lukemat vuodelta 2011.

– Olen tosi tyytyväinen, mutta tänne ollaan vain treenattu, ei olla vielä herkistelty, siksi on aika paljon intoa uida SM-uinneissa vielä kovempaa kuin täällä, Nurmi kommentoi.

Omaa tasoaan Nurmi nosti hämmästyttävällä volyymillä. Satasella hänen ennätyksensä koheni noin puoli sekuntia ja kahdella sadalla metrillä jopa kahdella sekunnilla.

Neljä suomalaista kurotti mestaruuteen

Suomalaiset venyivät laajalla rintamalla Färsaarilla. Swimming Jyväskylän Miikka Ruohoniemi palkittiin koko kisojen parhaana miesuimarina FINA-pisteiden perusteella. Ruohoniemi putsasi PM-kultamitalit kaikilla rintauintimatkoilla, 50, 100 ja 200 metrillä.

Rintauintimatkoilla tuli menestystä myös naisten puolella, Hanna Kareinen ui tuplamestariksi 50 ja 100 metrin matkoilla.

Pohjoismaiden mestareiksi kruunattiin myös junioreissa Jesper Lietzen 200 metrin sekauinnissa ja Aleksi Koprinen 400 metrin sekauinnissa.

Sekä nuorten että aikuisten pistetaulukoissa Suomi oli neljäs.

Lähde: Uimaliiton tiedote