Suomen squashin ykköspelaaja Emilia Soini selvitti tiensä Monacon 20.000$ ammattilaisturnauksen puolivälieriin voitolla Egyptin Menna Nasserista. Nasser joutui luovuttamaan kolmannessa erässä takareisivamman takia Soinin johtaessa ottelua luovutushetkellä erin 2-0.

Lähtökohdat otteluun olivat kutkuttavat. Nasserin maailmanlistasijoitus (53.) oli kolme sijaa Soinia korkeammalla, joten odotettavissa oli tiukka kamppailu. Soini aloitti hyvin vieden ensimmäisen erän nimiinsä 11-8. Toisen erän alussa Nasser liukastui ja joutui hoidattamaan jalkaansa sallitut kolme minuuttia. Egyptiläinen palasi kentälle ja piti Soinia tiukilla, vaikka liikkuminen olikin aavistuksen vaivalloista. Soini vei erän jatkopalloilla 13-11. Kolmatta erää pelattiin muutama pallo ja Soinin johtaessa 4-0 Nasser luovutti ottelun.

– Oli tosi jännä pelata, kun kaveri selvästi varoi liikkumista, mutta löi silti todella hyvin ja arvaamattomasti. Pelasin mielestäni kuitenkin hyvin ja olin johdolla, joten uskon, että ottelu olisi tullut kotiin ilman kaverin liukastelujakin. Soini kertoi ottelun jälkeen.

Puolivälierissä Soinia vastaan asettuu turnauksen ykkössijoitettu, Egyptin Yathreb Adel, jonka maailmanlistasijoitus on 16. Voitto vaatisi Soinilta toki huippupeliä, mutta Adel on ollut ajoittain haavoittuvainen ja kärsinyt välillä tappioita alemmaksi rankatuille pelaajille.

Squash

Monte Carlo Squash Classic 2019, Monaco

1. kierros

Emilia Soini (FIN) [9-16] – Alice Green (ENG) 3-2 (6-11, 11-5, 12-14, 11-8, 11-5)