Alppihiihtäjät avasivat suomalaissuoritukset Lausannessa – ”Vieläkin jalat tärisee ja suuta kuivaa”

© Kuva: Getty Images

Nuorten talviolympialaisten (YOG, Youth Olympic Games) kilpailutapahtumat alkoivat Lausannessa Sveitsissä. Suomen joukkueen urheilijoista ensimmäisinä kisoihin starttasivat alppihiihtäjät Maisa Kivimäki, Rosa Pohjolainen, Eduard Hallberg ja Jaakko Tapanainen.

Tyttöjen Super-G:ssä oli mukana 54 laskijaa, joista nuorten olympiavoittajaksi syöksyi Sveitsin Amelie Klopfenstein. Rosa Pohjolainen aloitti kisan loistavasti ja oli koko joukon nopein sekä ensimmäisellä että toisella väliaikapisteellä. Radan loppuosassa Pohjolainen haki ahnaasti vauhdikasta linjaa vaikeassa käännöksessä ja oli lähellä ajautua ulos radalta. Aikaa tuhrautui sen verran, että Pohjolainen oli lopulta 24:s jäätyään voittajasta +2.15.

– Ei mennyt ihan nappiin. Alku lähti loistavasti, mutta sitten tuli virhe tuossa loppuvaiheessa, ja se söi reilusti aikaa. Ihan hieno paikka kisata ja hyvä kokemus. Jatkossa ei ole mitään hävittävää, lähdetään sata lasissa vetämään muihin lajeihin, Hyvinkään Slalomseura Sukkulaa edustava ja Kuopion alueen urheiluakatemiassa opiskeleva Pohjolainen sanoi.

Maisa Kivimäki oli kisan 31:s.

– Tiukka suoritus, vieläkin jalat tärisee ja suuta kuivaa. Silti on tosi hyvä fiilis, tämä ei ole vahvin lajini ja lähdin tänään voittamaan itseäni ja onnistuin siinä. Oli hieno tulla maaliin auringonpaisteessa ja nyt voin suunnata seuraaviin startteihin, joissa minulla on paremmat menestysmahdollisuudet, Ruka Slalomia ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa edustava Kivimäki totesi.

Poikien puolella Jaakko Tapanainen aloitti Rosa Pohjolaisen tapaanerittäin vahvasti ja johti kilpailua ensimmäisellä väliaikapisteellä. Radan loppuosan vaikeissa käännöksissä Tapanainen kävi lähes kyljellään, mutta taisteli lopulta sijalle 22 jääden kisan voittaneesta Ruotsin Adam Hofstedista +1.42.

Toinen suomalaisedustaja Eduard Hallberg laski ulos suksen irrottua radan loppuosan röykytyksessä.

Alppihiihtäjien valmentaja Tommi Viirret piti kisojen avauspäivää suomalaisittain kohtalaisen hyvänä.

– Radan loppuosa oli vaikea, ihan aikuisten kansainvälistä luokkaa. Kilpailujen taso oli melko kova ja meidän mimmit ja jäbät laskivat ihan hyvin. Super-G ei kuitenkaan ole meidän spesialiteetti, teknisistä lajeista on kovemmat odotukset, joten tästä on hyvä jatkaa, Viirret analysoi.

Lähde: Olympiakomitea


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.