Mäkihypyn maailmancup jatkui naisten osalta tänään Japanin Zaossa. Viikonlopun ensimmäisessä osakilpailussa ei nähty suomalaisia toisella kierroksella.
Eilisestä karsinnasta tiensä varsinaiseen kilpailuun selvittivät Susanna Forsström ja Julia Kykkänen. Jenny Rautionaho karsiutui kilpailusta. Kykkänen oli 77,5 metrin hypyllään tänään 33:s ja Forsström sijoittui 72 metrin hypyllään sijalle 38.

Kilpailussa ei nähty suomalaisurheilijoiden parhaimpia suorituksia. Valmentaja Ossi-Pekka Valta peräänkuulutti oikeanlaisen ajatusmaailman löytämistä kilpailutilanteeseen.

– ”Suskulla” hyppy muuttui liikaa kilpailuun tultuessa. Harjoituksissa ja koekierroksella (sijoitus) pyöri 25-30 paikkeilla. Kilpailussa selkeästi liikaa halua menestyä ja yritetään hypätä liian hyvin. Silloin tulee virheitä hyppyyn. Seuraava tavoite on se, että miten se kilpailutilanne rauhoitetaan ja hillitään ajatusmaailma. Pystyy keskittymään omaan tekemiseen, se oma hyppääminen riittäisi kyllä toiselle kierrokselle, totesi Valta.

Kykkänen sen sijaan sai parannettua hyppyään kilpailutilanteessa, mutta paini tänään ajoituksensa kanssa.

– Vähän puristusta ja ajoituksen kanssa ongelmia keulalla. Vähän myös liikaa haluja eteenpäin ja jalka ei pääse toimimaan perille asti, kertasi Valta.

– Olin vähän aikaisessa liikkeellä, komppasi Kykkänen.

Zaossa hypätään huomenna joukkuekilpailu, johon kolmen urheilijan voimin Japanissa oleva Suomen joukkue ei osallistu. Sunnuntaina hypätään toinen henkilökohtainen kilpailu.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote