Italian Seiser Almissa laskettiin keskiviikkona ja torstaina slopestylen maailmancupin kilpailu, johon osallistui seitsemän suomalaislaskijaa. Kalle Järvilehto eteni karsinnoista finaaliin ja sijoittui parhaana suomalaisena sijalle 16. Järvilehdon lisäksi miesten kilpailuun osallistuivat Aleksi Nevakivi (sijoitus 29:s), Emppu Väisänen (sijoitus 39:s) sekä Joonas Bergman (sijoitus 47:s). Naisten kilpailuun Suomesta osallistuivat Henna Ikola (sijoitus 18:s), Emmi Parkkisenniemi (sijoitus 21:s) sekä maajoukkueen ulkopuolisena laskijana Karoliina Wuorivirta (sijoitus 23:s). Seiser Alm oli Wuorivirran uran ensimmäinen maailmancpin slopestylekilpailu. Miesten kilpailun voitti Venäjän Vlad Khadarin ja naisten kilpailun Australian Tess Coady.

Karsinnoissa Järvilehto laski eränsä neljänneksi. Finaalilaskuissa oli hienoista epäonnea: ensimmäisessä laskussa backside tripla 1440:n alastulossa hanskan remmi jäi siteeseen kiinni ja Järvilehto ei pysynyt pystyssä. Toisella laskulla viimeisen hyppyrin frontside 1440 jäi lievään takapainoon eikä myöskään pysynyt pystyssä.

– Täällä on Seiser Almin finaali vedetty ja oli tosi hauska laskea. Ihan sairaan hyvä sää ja parkki oli tosi hyvä, paljon parempi kuin karsinnoissa. Finaalilaskuissa oli vähän sellainen first or last -meininki ja lähdin yrittämään täysillä sitä, mitä on saatavilla. Mietittiin, että ei ole mitään järkeä lähteä varmistelemaan liikaa tässä vaiheessa ja nyt kävi näin. Ekalla laskulla toisessa hyppyrissä jäi hanska kiinni etusiteeseen ja siihen jäi se hyppy. Hidastuksesta näki aika hyvin, että mitä siinä kävi. Toisella laskulla pääsi viimeiselle hyppyrille ja frontside 1440:een asti, joka pyöri vähän yli. Oli hyvä fiilis laskea ja hyvä fiilis siitäkin, että tällä laskulla olisi voinut olla tosi korkealla. Ei se kaukana ollut ja seuraavissa kisoissa sitten, Järvilehto kommentoi.

Valmentaja Tero Manninen oli tyytyväinen Järvilehdon laskuun, vaikkei huippusijoitusta tullutkaan.

– Aamulla treeneihin tullessa Kallella oli jo hyvä suunnitelma, että mitä tehdään: päivitystä karsintalaskujen reileihin eli enemmän pyörityksiä sisään ja se tuntui toimivan hyvin. Aamulla saatiin reilit kuntoon ja iltapäivällä mietittiin, että mitä viimeisestä hyppyristä ruvetaan tekemään. Päädyttiin frontside 1440:een, jota Kalle on tehnyt viimeksi Saas Feessa ja nyt oli sen oloinen hyppyri, että oli hyvä kokeilla. Tämä oli minunkin mielestäni hyvä idea. Treeneissä päivällä oli erittäin lähellä, että olisi tullut alas ja Kalle oli sitä mieltä, että se tulisi finaalissa sitten paremmin vielä. Jos ensimmäisen laskun toinen hyppy olisi pysynyt pystyssä, olisi myös saanut kaksi yritystä viimeiseen temppuun. Pisteiden ja temppujen puolesta näytti siltä, että Kallen lasku olisi onnistuessaan voinut viedä palkintokorokkeelle asti, Manninen kommentoi.

Seuraavaksi slopestylen maailmancupissa kilpaillaan Yhdysvaltojen Mammoth Mountainilla tammi-helmikuun vaihteessa.

Tulokset, miehet:
1. Vlad Khararin, RUS, 85,25
2. Ruki Tobita, JPN, 83,81
3. Hiroaki Kunitake, JPN, 79,75

16. Kalle Järvilehto, 51,81
29. Aleksi Nevakivi, 63,25
39. Emppu Väisänen, 42,00
47. Joonas Bergman, 14,25

Tulokset, naiset:
1. Tess Coady, AUS, 73,48
2. Katie Ormerod, GBR, 72,11
3. Brooke Voigt, CAN, 68,66

18. Henna Ikola, 36,00
21. Emmi Parkkisenniemi, 33,86
23. Karoliina Wuorivirta, 22,95

Lähde: Lumilautaliiton tiedote