Viime vuosikymmenen alkutaipaleella matalalla profiililla uransa huipputenniksessä lopettanut Jelena Dokic julkaisi viime viikolla Instagram-tilillään upean kuvan laihtumisprosessistaan.

36-vuotias entinen maailmanlistan nelonen laihdutti 18 kuukaudessa peräti 53 kiloa. Viimeisen vuoden aikana hän laihdutti kiloista 31, joiden hän kertoo olleen todellisen työn ja tuskan takana.

Australialainen Dokic on jo aiemmin kertonut mediassa, että hänen kilpirauhasensa liikatoiminta on vaikeuttanut radikaalisti hänen painonhallintaansa uran jälkeen. Tämän vuoksi hän lihoi kymmeniä kiloja.

Nyt vaaka pysähtyy 175-senttisen Dokicin alla 67 kilon lukemaan. Hän kertoo nauttivansa jälleen elämästä muutoksen myötä.

– Laihduttamien ei aina ollut helppoa, mutta mikään tekemisen arvoinen ei ole, ja ensimmäinen askel on aina vaikein. Myös minulla oli heikot päiväni, jolloin en uskonut, että parempaan ja terveempään kuntoon pääseminen olisi mahdollista. Se on täysin normaalia, Dokic kirjoitti.

– Aiemmin minulla ei ollut lainkaan itseluottamusta, piileskelin kotona enkä halunnut lähteä ulos, hän paljasti.

Dokicin paras saavutus uran aikana Grand Slam -turnauksissa oli paikka semifinaaleissa vuoden 2000 Wimbledonissa. WTA-turnauksia hän voitti vuosien varrella yhteensä kuusi.

Katso Dokicin kuvajulkaisu alta: