Suomalainen pikajuoksija upeaan aikaan: Ennätys parani reilusti! – ”Se meni yli odotusten”

© Kuva: Getty Images
Suomen Cupissa vastakkain Hongan motivaatio ja HJK:n perusluokka! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Esbo IF:n Tuukka Huuskola ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen juoksivat alkutalven kärkiajat 21,62 ja 24,69 Helsingin Kisa-Veikkojen perinteisissä 200 metrin hallikilpailuissa Helsingin Liikuntamyllyssä.

Kisojen vaikuttavimman juoksun teki naisten sarjassa toiseksi halliennätyksellään 24,77 kiitänyt Espoon Tapioiden 16-vuotias Anna Pursiainen. Hän nousi rajulla ennätysparannuksella 17-vuotiaiden kaikkien aikojen hallitilastossa viidenneksi.

– Se meni yli odotusten. Ajattelin, jos sinne 25 sekunnin pintaan pääsisi, tuumi Pursiainen, jonka aiempi halliennätys oli vuosi sitten juostu 25,54.

Hiljattain harjoitusleiriltä Kanarialta palannut Pursiainen avasi juoksun rohkeasti ja johti eräänsä vielä loppusuoran alkaessa. Lopussa Määttänen nousi kuitenkin ohi.

Voittoajallaan 24,69 Määttänenkin kohensi neljä vuotta vanhaa halliennätystään 0,25 sekuntia.

– Sellainen fiilis on, että nopeus on parantunut. Valmentaja sanoi ennen juoksua, että hän on tyytyväinen 25 sekunnin alitukseen, Määttänen tuumi.

Määttänen kilpailee seuraavaksi 400 metrillä jo sunnuntaina Helsingissä.

– Kauden alkuun on hyvä saada kaksi peräkkäistä starttia, näkee missä kunnossa ollaan, Määttänen sanoi.

Helsingin IFK:n Viivi Lehikoinen oli naisten kilpailussa kolmas ajalla 24,82. Lehikoisen mukaan ”tasapaksu” juoksu ei vastannut sitä, miten harjoitukset ovat menneet.

– Harjoituskausi ja testit ovat menneet hyvin. On lisätty harjoitteluun juoksua ja pidempiä vetoja, Lehikoinen sanoi.

Huuskola kohensi halliennätystään

Miesten kilpailun voittanut Huuskola koheni halliennätystään 0,14 sekuntia.

– Ihan ok juoksu talven ensimmäiseksi 200 metrin kilpailuksi. Se on aina niin, että ensimmäisessä 200 metrin kilpailussa juoksu tulee hyvin 170 metriä ja sitten se sakkaa. Ihan kohtalainen aloitus, Huuskola tuumi.

Esbo IF:n Roope Saarinen oli miesten kilpailussa toiseksi nopein ajalla 21,80. Syksyn polvi- ja selkävaivojen jälkeen Saarinen on saanut treenit kulkemaan.

– Tuosta on hyvä lähteä pudottamaan aikaa, kun saa muutaman juoksun alle, Saarinen tuumi.

HKV:n Matias Linkoaho oli kolmas ajalla 22,10.

– Lähtö oli surkea ja sen mukana meni mahdollisuus alle 22 sekunnin aikaan, Linkoaho sanoi.

HKV:n keihäänheittäjä Topias Laine oli 200 metrin kilpailussa seitsemäs halliennätyksellään 22,59, joka alittaa myös hänen ulkorataennätyksensä 22,74.

Järjestyksessään kahdeksannet HKV:n 200 metrin hallikilpailut keräsivät ennätykselliset 326 juoksijaa. Kaikkiaan kilpailussa juostiin 70 starttia.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Suomen Cupissa vastakkain Hongan motivaatio ja HJK:n perusluokka! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!