Para-alppihiihdon maailmancup käynnistyi Sveitsin Veysonnazissa. Peräti viisipäiväinen osakilpailu käynnistyi Super-G:llä, jossa Suomen Santeri Kiiveri laittoi heti henkilökohtaiset ennätykset uusiksi ollen kilpailun seitsemäs.

– Super-G ei ole prioriteettilajini, joten ei huono tulos. Itsellä jäi kuitenkin vielä laskemisesta jonkun verran hampaankoloon, joten parantamisen varaa on vielä seuraavien päivien super-g:n osakilpailuihin. Tämä on kuitenkin parhain sijoitukseni koskaan.

Kiiverin viime kausi oli rikkonainen terveyshuolien vuoksi. Huolet ovat onneksi menneen talven lumia ja tekniikkalajien expertti pääsee vihdoin tositoimiin tiiviiseen maailmancup-rupeamaan.

– Harjoitukseni ovat keskittyneet pitkälle vain suurpujotteluun ja pujotteluun viime kauden rikkonaisuuden vuoksi, joten siitäkin syystä tämän päivän tulos kyllä lämmittää mieltä. Mikäs tässä, kun pääsee vihdoin kisaamaan, summaa Kiiveri.

Kilpailun voittoon Ranskan Arthur Bauchet 1:04.50, toiselle sijalle Svetisin Robin Cuche (+1.55) ja kolmanneksi isäntämaan Thomas Pfyl (+2.35). Kiiveri 4.63 sekunnin erolla kärkeen.

Para-alppihiihdon ensimmäinen maailmancup-tapahtuma Sveitsin Veysonnazissa on viisipäiväinen ja sisältää kolme super-g:n osakilpailua ja kaksi suurpujottelun osakilpailua.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote