Seitsemän maajoukkuetasaon suomalaisnaista nähtiin syyskaudella Euroopan lentopalloliigoissa varsin mukavalla menestyksellä, mutta pettymyksiäkin mahtui joukoon. Kirkkaimpina tähtinä tuikkivat Mestarien liigassa isoissa rolleissa pelaavat Roosa Koskelo ja Kaisa Alanko.

Roosa Koskelon MTV Allianz Stuttgartin syyskausi oli tuloksellisesti lähes täydellinen, mikä on suoranainen ihme joukkueen hurjaan loukkaantumissumaan verrattuna. Joukkue on toisena Bundesliigassa, selviytyi maassa todella arvostettuun Pokalin (Cup) finaaliin sekä johtaa lohkoaan Mestarien liigassa. Saksaan Koskelo palasi torstaina ja pelit jatkuvat 15. tammikuuta.

– Aika vahvasti jäi syksy plussan puolelle todella vaikeasta alusta riippumatta. Toki haasteita on vieläkin selkeästi enemmän kuin viime kaudella, mutta suunta on todellakin oikea. Saimme juonesta kiinni marraskuun lopulla Mestarien liigan pelissä Novaraa vastaan ja sen jälkeen tekemisen taso on ollut lähempänä kykyjämme. Tuloksellisesti syyskausi oli lähellä maksimia.

– Oma pelaaminen jatkui oikeastaan siitä mihin viime keväänä jäi. Tottakai kuorma on kasvanut aika isoksi sekä fyysisesti että henkisesti, mutta omaan pelaamisen tasoon ei oikeastaan ole tullut muutosta suuntaan tai toiseen sitten viime kauden tai syksyn EM-kisojen. Onneksi olen pysynyt terveenä ja ehjänä. Hommaa on ollu paljon viime kautta enemmän, kun on täysin uudet pelaajat ympärillä.

Suomen ykköspassarin Kaisa Alangon seitsemäs kausi ulkomailla ja toinen Ranskassa Nantes VB:ssa on sujunut positiivisissa merkeissä.

– Kausihan on mennyt tähän asti aika mainiosti. Vielä on kuitenkin ehdottomasti paljon parannettavaa meidän pelissä. Cupissa pudottiin, mutta näiden pelimäärien kanssa ehkä ihan hyväkin vain.

– Mestarien liigaa on ollut ihan mahtava pelata ja olemme pärjänneet paremmin kun osasin ajatella. Tottakai toinen kierros tulee olemaan paljon kovempi, koska joukkueet tuntee toisensa paremmin ja varmasti tulee tiukkaa esim Romaniassa ja myöskin Italiassa jota kuitenkin odotan taas kerran innolla!

– Kausi jatkuu 15.1. ja silti kerkeää tammikuuhun tulla kuitenkin kuusi peliä Vuoden alussa tulee heti kovat ja vaikeat pelit, joten nyt valmistaudutaan taas täysillä.

– Paljon pelejä ja paljon peliminuutteja on kyllä taas tämän kauden aikana tullut, mutta mitä sitä valittamaan, mukava on olla kentällä kun pelikin on kulkenut. Olemme päässeet pelaamaan tänä vuonna ehkä vähän nopeampaa ja monipuolisempaa peliä mikä on enemmän mieleeni.

Mestarien liigassa Nantes on voittanut kolmesta pelistä kaksi ja on hyvissä asemissa puolivälieräpaikan saavuttamiseksi tuoreen seurajoukkueiden maailmanmestarin italialaisen Coneglianon perässä.

Lähde: Lentopalloliitto