Suomen miesten käsipallomaajoukkue päätti MM-karsintansa sunnuntaina kohtaamalla Kyproksen vieraskentällä. Suomi sai karsinnat kunniakkaasti päätökseen 23-14 (9-6) -voitolla.

Suomella ei ollut ottelussa panoksia, sillä haaveet jatkopaikan suhteen olivat menneet jo aiemmin. Ottelun alussa tietynlainen panoksettomuus näkyi ehkä siinä, että Suomi lähti Kyproksen hitaaseen pelitempoon mukaan. Hiljalleen Suomi pääsi kuitenkin paremmin juoksemaan ja jätti Kyproksen ensimmäisellä puoliajalla kuuteen maaliin ja lähti toiselle puoliajalle kolmen maalin johdossa. Ensimmäisen puoliajan ilonaiheisiin kuului myös Fredrik Forssin sadas maajoukkuemaali.

Toinen puoliaika oli entistä selvemmin Suomen. Suomi pystyi pitämään johtoasemansa vaivattomasti eikä Kypros noussut missään vaiheessa uhkaamaan Suomea.

– Tämä oli panokseton ottelu ja ottelun alun tempo oli hyvin hidas, mutta hyvä että otimme kontrollin noin kymmenen minuutin jälkeen ja sen jälkeen veimme peliä. Tämä ottelu antoi meille myös mahdollisuuden pelata laajalla rotaatiolla. Ainoastaan Nico Rönnberg huilasi tämän ottelun, mutta kaikki muut kävivät kentällä, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren kertoi ottelun jälkeen.

Suomi sijoittui karsintalohkossa kolmanneksi kolmella voitolla, yhdellä tasapelillä ja kahdella tappiolla. Lohkon voitti Israel, joka voitti ratkaisevassa päätöskierroksen ottelussa Kreikan.

– Oli sääli, että hävisimme Kreikalle vieraissa niin selvästi, se tuhosi käytännössä karsintamme. Emme hävinneet kotona kertaakaan ja otimme kotona viisi pistettä. Israel-tasapeli kismitti, mutta se ei olisi lopulta vaikuttanut millään tavalla, vaikka olisimme voittaneet sen ottelun. Pelasimme kotona hyvin, mutta vieraskentällä pitää löytyä enemmän tasaisuutta. Vieraissa meille tuli liikaa huonoja hetkiä, analysoi Lindgren.

Vaikka MM-karsinnat päättyivät, niin maajoukkueen pelit jatkuvat jo ensi viikolla miesten EM2022-esikarsintaotteluilla Georgiaa vastaan. Suomi kohtaa Georgian vieraskentällä torstaina ja sunnuntaina on edessä kotiottelu klo 16 Riihimäellä.

MM-karsintaa, Nikosia:

Kypros – Suomi 14-23 (6-9)

Suomen maalintekijät: Max Granlund 6, Teemu Tamminen 5, Roni Syrjälä 3, Fredrik Forss 2, Oscar Kihlstedt 2, Miro Koljonen 2, Sebastian Säkkinen 2, Benjamin Helander 1

Lähde: Käsipalloliiton tiedote