Täydenkuun snow volley -turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran 21.1.2000 Käyrälammen rannalla ja silloin puhuttiin vielä Täydenkuun beach volley -turnauksesta. Käsitettä snow volley ei silloin vielä ollut. Pakkasraja oli -18 astetta.

Snow volley eli lumilentis on talvinen muunnelma beach volleysta. Lajissa on jo usean vuoden ajan pelattu Euroopan Touria. Viime vuonna kiertue laajeni maailmanlaajuiseksi World Tour -kiertueeksi. Lajin suosio ympäri maailmaa lisääntyy koko ajan. Vuonna 2021 on tarkoitus järjestää ensimmäiset MM-kilpailut. Snow volleyta pelattiin näytösluonteisesti Pyeongchangin olympialaisissa vuonna 2018. Keski-Euroopassa lajin historia alkaa vuodesta 2008.

Lauantaina 7.3.2020 perinteinen Täydenkuun snow volley -turnaus pelataan jälleen Käyrälammen beach volley -alueella sekä Tykkimäen saunan rannassa. Sarjoina ovat naiset/miehet, kilpa/harraste. Turnaus alkaa klo 12 teknisellä palaverilla ja pelit alkavat klo 12.30. Loppuottelut ovat klo 18.

Täydenkuun juhlaturnauksessa pelataan uusien kansainvälisten sääntöjen mukaan. Tässä lyhennelmä säännöistä: Kentällä 3 pelaajaa/joukkue, torjunta ei ole kosketus ja passi lentopallon tulkintalinjalla. Rotaatio on vapaa eli pelaajat voivat ryhmittää joukkueensa vastaanotossa haluamallaan tavalla. Joukkueessa voi olla myös neljä pelaajaa, jolloin yksi pelaaja on vaihdossa. Erässä saa käyttää kaksi vaihtoa. Lentopallosta poiketen ei ole pakko vaihtaa samaa pelaajaa kentälle ja takaisin.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote