Helsingin Nordic Tourin osakilpailuun ilmoittautui todellinen huippunimi!

© Kuva: Getty Images

Uinnin Nordic Tour käynnistyy Helsingistä, Mäkelänrinteen uintikeskuksesta 25.-26. maaliskuuta. Arena Helsinki Swim Meetiin on tässä vaiheessa ilmoittautunut reilut 230 uimaria Suomen lisäksi viidestä maasta. Ilmoittautuminen kilpailuihin on vielä käynnissä.
Nordic Tour jatkuu Helsingin kisan jälkeen 28. maaliskuuta Bergenissä ja 3. huhtikuuta Tukholmassa. Kaikki kilpailut uidaan 50 metrin radalla, ja ne ovat virallisia näyttökilpailuita Tokion olympiauinteihin (25.7.-2.8.). Suomen maajoukkueuimarit ovat mukana kisassa.

Toistaiseksi nimekkäin Helsinkiin ilmoittautunut uimari on Norjan Henrik Christiansen, joka kilpaili Helsingissä viime vuonnakin, kun Arena Helsinki Swim Meet ensimmäisen kerran järjestettiin. 23-vuotias Christiansen on 800 metrin vapaauinnin hopeamitalisti kesän 2019 pitkän radan MM-uinneista Etelä-Korean Gwangjussa. Koko MM-mitalikolmikko muodostui eurooppalaisuimareista, joten maanosamme matkureiden taso on maailman huippua.

Christiansen voitti muun muassa Kiinan Yang Sunin tällä matkalla. Norjalaisella on myös lyhyen radan MM-hopeaa ja -pronssia. Lisäksi EM-tasolta mitaleita löytyy viisi. Christiansen on Norjan ykkösuimari tällä hetkellä, Tokion olympiauintien A-rajan hän on alittanut jo yli 13 sekunnilla. Hän edustaa oslolaista Lambertseter Svømmeklubbia.

Nordic Swim Tour 2020
25.-26.3. Arena Helsinki Swim Meet
28.-30.3. Bergen Swim Festival
3.-6.4. Stockholm Swim Open

Lähde: Uimaliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.