Pölkky Kuusamo taisteli jatkopaikasta naisten lentopallon Challenge Cupissa aina kotiottelunsa toisen erän loppuvaiheille asti, mutta erän lopussa menttämisen myötä jatkopaikka meni ranskalaisjoukkue Beziersille.

Ranskassa kotikentällään ottaman 3-0 -voiton jatkoksi Beziers voitti keskiviikkona avauserän 25-19. Toisessa erässä Pölkky johti ottelua vielä aivan erän lopulla kuudella pisteellä, mutta Beziers tuli rinaalle ja ohi (27-25).

Jatkopaikan ratkettua Pölkky voitti kaksi seuraavaa erää, mutta viimeisen ranskalaiset taas kuittasivat nimiinsä ja näin ottelun 3-2 (25-19, 27-25, 20-25, 24-26, 15-11).

Timo Tolvanen, Pölkky Kuusamon päävalmentaja:

– Harmittaa oikein urakalla. Toinen erä oli meiltä aika heikkoa tekemistä, mutta ei vastustajakaan pelannut hyvin. Paikkoja oli, mutta en saanut joukkuetta oikein lentoon ja syttymään. Enemmänkin oli tarjolla. Hienoa oli se, että joukkue halusi taistella jatkopaikan ratkeamisen jälkeen voitosta.

Jonna Wasserfaller teki kuusamolaisille 17 pistettä ja Adeja Lambert 16. Vieraiden tehopelaaja oli 25 pistettä tehnyt Alison Bastianelli.

Beziers on Ranskan liigassa neljännellä tilalla voitettuaan 14 peliä ja hävittyään viisi.

Beziers kohtaa puolivälierissä eli kahdeksan parhaan joukossa jatkajan parista Aesch Pfeffingen (Sveitsi) – Ladies in Black Aachen (Saksa). Aachen voitti avausosan kotonaan 3-1.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote