LP Salon naisten lentopallon Mestarien liigan ottelut päättyivät kauden 2019-2020 osalta tiistaina Istanbulissa tappioon Fenerbahcelle erin 0-3 (17-25, 12-25, 14-25). Salolaiset hävisivät näin kaikki kuusi otteluaan ja saaliksi tuli yksi erävoitto avauspelistä Puolasta.

Tiistain ottelun Istanbuliissa LP salo aloitti terävästi ja oli vielä pisteen päässä 15-14 -tilanteessa Eda Erdemiä lukuunottamatta parhaalla seitsikollaan pelannutta turkkilaisjoukkuetta vastaan. Tämän jälkeen kotijoukkue alkoi pelata virhettömästi ja hoiteli loppupelin tyylillä hakkurinsa Melissa Vargasin (17/+10) johdolla.

Pelin edessä kotijoukkueen päävalmentaja Zoran Terzic antoi peliaikaa ns. vaihtopelaajilleen ja samoin teki myös LP Salon Tomi Lemminkäinen.

LP Salosta hakkuri Katarina Pilepic pelasi hienon päätöserän (6/+5) tehden lopulta 9/+7. Anu Ennokin saalis oli 8/+3. Fenerbahce vei torjunnat 7-2, ässäsyötöt 5-2 ja hyökkäysprosentit olivat sen eduksi 52-30.

Voitto tiesi Fenerbahcelle jatkopaikkaa lohkokakkosten vertailun kautta. Viidestä lohkosta eteni puolivälieriin lohkovoittajat sekä kolme parasta lohkokakkosta. Lohkovoiton oli varmistanut jo ennen päätöskierrosta toinen istanbulilaisjoukkue Eczacibasi, joka hieman kompuroiden voitti päätöspelissään lohkossa kolmanneksi sijoittuneen puolalaisen Budowlani Lodzin 3-2.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäisen kommentit pelistä:

– Ensimmäinen erä puoleen väliin asti pelattiin aika hyvin, vastustaja pelasi kuitenkin suurinpiirtein ykköskokoonpanollaan, vain keskihyökkääjä Erdem oli vaihdossa. Sen jälkeen annettiin liian helposti periksi, samoin toinen ja kolmas erä. Meidän olisi pitänyt pystyä paremmin haastamaan, kun Fenerbahce pelasi passaria ja hakkuria lukuun ottamatta vaihtopelaajilla.

– Positiivista tässä pelissä oli Anu Ennokin koko pelin taistelu, hänen ja Veda Mansikkaviidan yhteispelin löytyminen, Katarina Pilepicin kolmannen erän tehot 7/+7 sekä Eveliina Rautiaisen taistelutahto.

– Nyt on tämä sarja ohi ja loppukevät keskitytään mestaruusliigaan.

Sunnuntaina on kova ottelu Hämeenlinnaa vastaan.

Anu Ennok kommentit:

– Olisimme voineet pelata paremmin, koska vastustaja pelasi kaksi erää käytännössä vaihtopelaajilla. Olisimme voineet taistella enemmän, mutta kuitenkin autoimme toisiamme, koska huippujoukkueita vastaan pelaaminen on vaikeaa. Emme ehkä yltäneet omalle parhaalle tasollemme, mutta pelissä oli hetkiä, joista voimme olla iloisia.´

– Muuten matka Turkissa on sujunut hyvin. Olemme saaneet hyviä harjoituksia, ihmiset ovat olleet mukavia ja ilma aurinkoinen ja lämmin. Kaiken kaikkiaan tämä on ollut hieno kokemus ja varsinkin nuorille pelaajille hienoa oppia.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote