Ilma-aseiden EM-kilpailuissa Puolan Wroclawissa ammuttiin torstaina kolmas kilpailupäivä. Päivän ainoa suomalaislaji oli miesten 10m liikkuvan maalin sekajuoksut, jossa olivat mukana Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64), Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar) ja Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat).

Tilanne oli mielenkiintoinen, sillä viivalla olivat lajin hallitseva maailmanmestari ja puolustava Euroopan mestari – molemmat suomalaisia eli Heikkilä ja Holmberg.

Suomi sai tiistaina normaalijuoksujen EM-joukkuepronssia. Tänään mitalin väri pysyi samana, kun ammuttiin sekajuoksut. Ruotsi voitti joukkuekisan (1155), ja Venäjä sai hopeaa (1147). Neljänneksi sijoittunut Unkari hävisi Suomelle yhdeksän pistettä.

Heikkilä oli henkilökohtaisessa kilpailussa tiistain normaalijuoksujen tavoin paras suomalainen, kun hän sijoittui yhdeksänneksi tuloksellaan 380 (188+192). Lähdekorpi oli 11:s tuloksellaan 377 (191+186), ja Holmbergin tulos 357 (178+179) oikeutti 19. sijaan. Holmberg puolusti Wroclawissa vuosi sitten Osijekissa voittamaansa Euroopan mestaruutta.

Suomalaisampujat olivat lyhytsanaisia kilpailun jälkeen.

– Pieleen meni koko päivä. Kun mentiin kympistä ulos, olivat tulokset seiskaa ja kasia, Heikkilä harmitteli.

Lähdekorpi ei kommentoinut kilpailuaan lainkaan, eikä Holmberg ollut kovinkaan paljon puheliaampi:

– Ammunta ei ollut kontrollissa missään vaiheessa, hän tyytyi sanomaan.

Ruotsin Jesper voitti Euroopan mestaruuden viiden pisteen erolla (393-388) Venäjän Vladislav Schepotkiniin.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote