Fed Cupin Eurooppa/Afrikka-ryhmän II-divisioonaan ottelut tarjosivat tiistaina jännittävää tennisviihdettä Taliin saapuneelle yleisölle. Lohko B:ssä pelaava Cinia Fed Cup Team Finland kohtasi avausottelussa Tanskan.

Ensimmäisenä kentälle pääsivät kakkospelaajat Anastasia Kulikova ja Karen Barritza. Tanskan Barritza vei avauserän 6-2, mutta toisessa Kulikova sai pelinsä kulkemaan ja tuloksena oli 6-3 erävoitto. Ratkaisua haettiin kolmannesta erästä, jossa Kulikova piti yllä hyvän vireen ja kirjasi Suomelle ensimmäsen otteluvoiton.

Seuraavaksi vuorossa oli ykköspelaajien kohtaaminen. Siinä Tanskan Clara Tauson aloitti vahvasti ja kuittasi avauserän 6-4. Pelin edetessä hyvin mukaan päässyt Suomen Oona Orpana piti toisen erän tiukkana ja selvitti erän loppupuolella useita ottelupalloja. Tauson oli kuitenkin lopussa hieman parempi kirjaten erän 7-6 ja näin koko ottelun erin 2-0.

Nelinpelissä Suomi asetti kentälle kaksinpeleissä hyvin pelanneet Kulikovan ja Orpanan, kun taas Tanska vaihtoi molemmat pelaajat ja nimesi otteluun parin Maria Jespersen / Emilie Francati. Suomalaiset saivat vahvan alun ja siirtyivät nopeasti 4-1 johtoon. Tanskan pari nousi kuitenkin tasoihin ja kuittasi erän 6-4. Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä. Tanskalaiset olivat ratkaisupisteissä parempia ja myös toinen erä meni heille 6-4. Näin Suomen hyvästä esityksestä huolimatta koko ottelun voitto kirjattiin Tanskalle 2-1.

Suomen kapteenin Emma Laineen mukaan joukkue taisteli hyvin ennakkoon vahvaa Tanskaa vastaan.

– Harmittaa, kun voitto oli niin lähellä. Anastasia (Kulikova) otti vaikean alun jälkeen hyvän voiton ja Oona (Orpana) pelasi tasaisesti Tanskan ykköspelaajan kanssa. Nelinpeli ja koko ottelun voitto oli pienestä kiinni, kertasi Laine päivän kulkua.

Suomi saa huomenna vastaansa Egyptin. Ottelut alkavat klo 15.

Lähde: Tennisliitto