Suomen naiset saavat lentopallon EM-karsinnoissa vastaansa Slovakian, Montenegron ja Kosovon. Lohkon kaksi parasta ottavat paikan syksyn 2021 EM-kisoihin.

Suomen naisten Euroopan ranking on 21, Slovakialla 16, Montenegrolla 28 ja Kosovolla 35. EM-karsinnat pelataan koti-vierasotteluina 15.8.-6.9.

– Asetelma on selkeä. Tietysti Slovakia on pienoinen suosikki ja tuttu meille. Kosovo ja Montenegro eivät ole niinkään tuttuja, Suomen naisten päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoo.

– Tavoite on yhtä selkeä; mennä kisoihin. Sen eteen tehdään töitä ja ollaan elokuussa niin valmiita, kuin vaan voidaan olla. Hieno kesä on tulossa ja se tarjoaa hienoja mahdollisuuksia!

Karsintalohkoja on kaikkiaan kuusi, joista kaikista kaksi parasta pääsee kisoihin. Neljän isäntämaan lisäksi viime EM-kisojen kahdeksan parhaiten sijoittunutta maata saivat suoran paikan lopputurnaukseen. Maat ovat Turkki, Italia, Puola, Hollanti, Saksa, Venäjä, Belgia ja Azerbaidzhan. EM-kisat pelataan 24 maan kesken syksyllä 2021. Järjestäjinä ovat Serbia, Bulgaria, Kroatia ja Romania.

EM-karsintojen lohko D:n otteluohjelma

15.-16.8. Slovakia – Kosovo, Montenegro – Suomi
19.8. Suomi – Slovakia, Kosovo – Montenegro
22.-23.8. Slovakia – Montenegro, Suomi – Kosovo
29.-30.8. Kosovo – Suomi, Montenegro – Slovakia
2.9. Slovakia – Suomi, Montenegro – Kosovo
5.-6.9. Kosovo – Slovakia, Suomi – Montenegro

Lohko A: Valko-Venäjä, Sveitsi, Viro
Lohko B: Ukraina, Portugali, Georgia, Ruotsi
Lohko C: Espanja, Kreikka, Itävalta, Norja
Lohko D: Slovakia, Suomi, Montenegro, Kosovo
Lohko E: Unkari, Ranska, Israel, Tanska
Lohko F: Slovenia, Tshekki, Bosnia-Hertsegovina, Latvia

Lähde: Lentopalloliiton tiedote